xcounter
#

Як моряки ВМС ЗСУ нищать ворожі Су-34 та тікають від вогню з гармати А-190 та ракет

116058
Як моряки ВМС ЗСУ нищать ворожі Су-34 та тікають від вогню з гармати А-190 та ракет

"Пряма мова" від українських військових моряків про те, як вони воюють з ворогом

Українські військові вже не один раз доводили, що російські літаки за десятки мільйонів чудово збиваються з ПЗРК "Ігла". Про один з таких епізодів бойових дій розповідає АрміяInform "очима" військового моряка Дмитра.

Так, він розповідає, що коли він разом з побратимами закінчив завантажувати судно в порту, побачив "з-під хмар" два російські фронтові бомбардувальники Су-34. Вони випустили ракети по місту та залетіли назад за хмари.

Читайте також: Raytheon реанімує виробництво зброї 1980-х років, щоб Україна могла збивати більше новітніх Су-35 та Ка-52
військовий моряк
Військовий моряк Дмитро, фото АрміяInform

"Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить, вони захочуть повернутися, щоб завдати повторного удару", – розповідає Дмитро.

Дійсно – літаки повернулися і один з них "напоровся" на ракету, випущену моряком з ПЗРК "Ігла" – часу на наведення було мало і літак вже майже зник у хмарах, однак гучний "хлопок" сповістив про "демілітаризацію" чергового російського Су-34.

Відео ілюстративне

Зазначається, що з ворогом екіпаж військового судна зустрічається не вперше – на одному з завдань судно потрапило під обстріли зі 100-мм гармати А-190 – загалом ворог випустив по судну 32 снаряди та одну ракету.

А-190 корабельна гармата
100-мм корабельна гармата А-190

Разом з тим, завдяки діям екіпажу, передусім рульових та сигнальників, вдалося вивести корабель з-під вогню та повернутися у порт.

Читайте також: "Холодноярівці" з ПЗРК "Ігла" влучним пострілом "демілітаризували" Су-34 рашистів
ТЕГИ Війна