xcounter
#

Ірландія примусила ВМФ РФ перенести місце навчань, тепер – хоче купити нові патрульні літаки та РЛС

6336
Ірландський патрульний літак Casa CN-235, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ірландський патрульний літак Casa CN-235, ілюстративне фото з відкритих джерел

В наступні три роки на посилення своєї оборони Ірландія готова витратити понад півмільярда доларів

Уряд Ірландії ухвалив програми посилення власних збройних сил загальною вартістю 639 мільйонів доларів, розраховану на три роки. Найбільш вартісним пунктом у цій програмі стане поставка в наступному році двох патрульних літаків C-295 загальною вартістю 311,5 мільйона доларів.

Ці літаки прийдуть на заміну морально застарілим Casa CN-235, та будуть використовуватись для пошуку кораблів противника та стеження за контрабандистами. Про це пише портал Defense Post.

Читайте також: Польща розробила машину, яка може закласти мінне поле лише за 22 хвилини (відео)
Патрульний літак C-295 в лівреї ВПС Ірландії, графічний рендер від Airbus

Ірландські урядовці розцінили, що їх країна на даний момент не готова до оборони у випадку зовнішнього нападу. Тому – вирішили, що збройним силам нейтральної Ірландії потрібне системне посилення.

Відтак, окрім нових патрульних літаків, ВМС Ірландії також мають отримати новий патрульний корабель, для заміни нинішнього флагмана LE Eithne (фактично єдиного боєготового корабля в складі ірландського флоту).

Патрульний корабель LE Eithne, флагман ірландського флоту, ілюстративне фото з відкритих джерел

В складі ВМС Ірландії є також до восьми патрульних кораблів типу Samuel Beckett, зараз – фактично небоєготових.

Ірландський уряд хоче модернізувати ці кораблі та повернути їх в стрій національних ВМС. Влада Ірландії також "рекомендує посилити" систему радіолокаційних постів по периметру побережжя країни.

Спільні навчання патрульних кораблів ВМС Ірландії та Королівських ВМС Великої Британії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Свою долю ресурсів мають отримати і сухопутні війська Ірландії. Міноборони країни хоче витратити 159 мільйонів доларів на модернізацію існуючого парку в 80 БТР, на купівлю 30 нових бронемашин, і також – на закупку нових систем зв’язку.

При цьому система набору для служби в армії поступово переходитиме на контрактну основу.

Ірландія зараз використовує бронемашини Piranha, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, ВМФ РФ запланував провести масштабні навчання біля берегів Ірландії.

За деякими даними, для маневрів у тому районі мало прибути з’єднання в 1 ракетний крейсер, 2 фрегати та 2 ракетні корвети. Ірландські рибалки заявили, що будуть "в мирний спосіб" зривати навчання російського флоту, бо росіяни вирішили влаштувати бойові стрільби саме в районах активного рибного промислу. Після цієї заяви командування ВМФ РФ заявило, що перенесе район маневрів своїх кораблів в Атлантиці подалі від берегів Ірландії.

Загін Сил спеціальних операцій Ірландії, фото ілюстративне
Читайте також: Армія РФ почала отримувати модернізовані БМП-1