xcounter
#

Чим особливі комплекси Crotale NG, дві батареї яких Франція уже передала Україні

17672
Crotale NG на шасі Pasi, ілюстративне фото з відкритих джерел
Crotale NG на шасі Pasi, ілюстративне фото з відкритих джерел

І що ще цікавого Париж передав для посилення Збройних Сил України

Уряд Франції на даний момент уже надав Україні військової підтримки на 500 мільйонів євро. В перелік переданого озброєння входять зокрема дві батареї зенітно-ракетних комплексів Crotale NG.

При цьому Париж також опрацьовує запит Києва на передачу радіолокаційних станцій. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, пише видання BMFTV.

Читайте також: Франція має снаряди лише на 1 день війни, і дзвінки Макрона до Путіна тут не допоможуть

Щоб підкреслити об'ємність військової підтримки від Франції для України, Лекорню також розповів, що окрім 18 САУ CAESEAR українське військо також отримало посилення в 60 бронетранспортерів VAB, апаратуру для військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РБХЗ), і головне - дві ракетні системи М270 в модифікації LRU.Також французький уряд передав для ЗСУ протитанкові міни HDP-2A2 і тепловізори, а в найближчий час має все ж відбутись поставка буксированих гаубиць TRF1.

Лекорно окрім цього розповів, що Франція зробила внесок у 200 мільйонів до Європейського фонду миру на користь України. І на ці гроші ЗСУ можуть придбати зокрема наплавні мости чи бронемашини Bastion. Французи профінансують навчання 2 тисяч військовослужбовців ЗСУ із 15 тисяч, які на себе взяла навчальна місія ЄС.

Французька система М270 модифікації LRU веде вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від Defense Express додамо – збройні сили Франції мають в своєму розпорядженні лише 24 зенітно-ракетні комплекси Crotale NG. І ця цифра виступає якби "лімітом" того, що по факту могли отримати ЗСУ.

Але тут варто додати, що Crotale NG має відмінні характеристики для боротьби з рашистськими літаками та крилатими ракетами – може знищувати цілі на дальності до 10 км та обстрілювати одночасно чотири цілі. Цей ЗРК озброєний ракетою VT-1, що мають радіокомандну систему наведення та можутьперехоплювати цілі зі швидкістю до 1800 км/год. Зважаючи на те, що Crotale NG стоїть також на озброєнні Греції та Фінляндії, проблеми із поповненням запасів зенітних ракет VT-1 навряд чи можуть виникнути.

Crotale NG на несамохідному шасі, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗРК Crotale від Франції: на скільки комплексів можливо розраховувати й на що вони здатні