xcounter
#

Бійці ЗСУ показали, як стріляють по "Ланцетам" із ЗУ-23-2 біля Бахмуту

3659
Бійці ЗСУ ведуть вогонь по російським БПЛА із ЗУ-23-2 на Бахмутському напрямку, серпень 2023 року, фото - АрміяInform
Бійці ЗСУ ведуть вогонь по російським БПЛА із ЗУ-23-2 на Бахмутському напрямку, серпень 2023 року, фото - АрміяInform

З цього репортажу випливає, що потрібно нашим захисникам для більш ефективної боротьби проти рашистських дронів-камікадзе

Щоб знищувати російські "Ланцети" під час боїв на Донеччині, зокрема на Бахмутському напрямку, ЗСУ задіюють зокрема зенітні підрозділи механізованих бригад, оснащені ЗРК "Стріла-10" та зенітками ЗУ-23-2 із таким розподілом ролей – "Стріла-10" б’ють по "Орланам" як "очам" рашистських "Ланцетів", по самим дронам-камікадзе ведуть стрільбу розрахунки ЗУ-23-2.

Для маскування засобів ППО використовуються зокрема особливості місцевості, для ефективної роботи зенітників є відпрацьована система бойових чергувань та побуту на передовій. Водночас, щоб більш ефективніше стріляти по рашистським "Ланцетам", нашим воїнам очевидно треба щось на кшалт мобільних РЛС, які явно зможуть бути більш точнішими у видачі цілевказівки на ЗУ-23-2, аніж візуальне виявлення. Про це йдеться в публікації видання АрміяInform.

Читайте також: Вбивче комбо дрона і касетного боєприпаса: як ЗСУ ефектно полюють на рашистів (відео)

Героями цього репортажу виступили воїни-зенітники 30-ої механізованої бригади імені князя Острозького. Вони пояснюють, що для знищення російських розвідувальних БПЛА типу "Орлан-10" або іншим використовуються саме ЗРК малої дальності, оскільки ці дрони літають на достатньо великій висоті, де їх складно дістати вогнем із ЗУ-23-2. Водночас, рашистські "Ланцети" баражують на відносно малій висоті, і це дає більше можливостей знищувати ці безпілотники вогнем із автоматичних гармат.

Як можемо побачити із відео, ЗУ-23-2 разом із обслугою маскуються в посадці, яку покидають лише у випадку крайньої необхідності. З цих кадрів також можемо зробити висновок, що позиції "ган-траків" ЗСУ із зенітками та ЗРК "Стріла-10" рознесені між собою, очевидь для кращого забезпечення живучості засобів ППО.

ЗУ-23-2 на позиції під час боїв на Бахмутському напрямку, серпень 2023 року, фото - АрміяInform

Як також можемо зрозуміти із тексту публікації АрміяInform, лінія фронту зараз по суті розподілена на окремі сектори, кожен з яких перекриває такий розрахунок "ган-трака" із ЗУ-23-2. На позиції облаштовано бліндаж із спартанськими умовами, що використовується переважно як укриття. Чергування на позиції може тривати 3-5 діб, залежно від ситуації, необхідний запас продуктів воїни-зенітники беруть із собою.

Водночас, як можемо побачити з кадрів репортажу, із засобів виявлення "Ланцетів" у розпорядженні наших бійців на ЗУ-23-2 – хіба що власні очі та вуха, що визначає і відповідний формат стрільби. І саме цей момент ставить питання про те, що для вдосконалення системи фронтової ППО для наших захисників до автоматичних зенітних гармат також потрібно щось на кшалт мобільних РЛС.

Раніше Defense Express розповідав про те, що за даними нашого Міноборони, протягом 31 липня – 6 серпня бійці ЗСУ збили одразу 34 дрони "Ланцет", що є дуже важливим результатом.

Боєць ЗСУ показує напрямок руху рашистського "Ланцета" на позиції ЗУ-23-2 під час боїв на Бахмутському напрямку, серпень 2023 року, фото - АрміяInform
Читайте також: З’явилося відео епічного ураження з БПЛА російського "Метеорита", ЗСУ вщент знищили ворожу машину