xcounter
#

Рашисти вже "приймають" пакистанські "олівці" до "Градів"

3204
БМ-21 "Град" веде вогонь, фото АрміяInform
БМ-21 "Град" веде вогонь, фото АрміяInform

Пакистан постачає Україні різні боєприпаси, і ЗСУ відправляють їх на голови окупантам

Ще на початку лютого стало відомо таке – що Пакистан допоможе нашим Збройним Силам "відправити" російському війську щонайменше 250 пакетів "Градів" – іншими словами, повідомлялося, що ця країна відвантажила для нас понад 10 тисяч реактивних снарядів до РСЗВ БМ-21 "Град".

БМ-21 "Град"
БМ-21 "Град", фото - прес-служба 93-ої бригади

Тоді ж повідомлялося, що реактивні снаряди до РСЗВ та інших боєприпасів Пакистан постачає через німецькі порти, звідки боєприпаси їдуть до Польщі, і потім вже в Україну.

Читайте також: Чим же ПВК "Вагнер" так дістала Сербію, що та наважилась продати для ЗСУ ракети для "Градів" на 40 км

А тепер маємо таку новину – що в руках ЗСУ "засвітилися" 122-мм реактивні снаряди Yarmuk HE-Frag для БМ-21 "Град" від Pakistani Ordnance Factories – по суті, аналог радянських 9М22У. Дальність польоту – 20,5 км.

Ну і загалом варто згадати, що Пакистан відправляє Україні не тільки снаряди до "Градів" – ще восени минулого року повідомлялося, що ЗСУ отримували 122-мм снаряди з цієї країни завдяки британському "повітряному мосту".

Також у західних ЗМІ раніше повідомлялися, що Пакистан має відправити в Україну ще один "транш" з боєприпасами, зокрема і зі 155-мм артилерійськими снарядами, натомість Україна мала б допомогти з модернізацією гелікоптерів Мі-17.

Читайте також: Покращені ракети для БМ-21 "Град" може робити не тільки Сербія, а й Ізраїль, але нам таке "не світить"