xcounter
#

Встигнути до травня: Велика Британія повертає в стрій свій другий авіаносець

2413
Корабель Prince of Wales завершує відновлення після інцидентів із підтопленням та пожежею бортової проводки
Корабель Prince of Wales завершує відновлення після інцидентів із підтопленням та пожежею бортової проводки

Міністри оборони Британії та Туреччини використали Prince of Wales як майданчик для переговорів про спільні дії проти ІДІЛ та нарощенню спільної військово-морської міці обох країн

Міністерство оборони Великої Британії планує повернути авіаносець Prince of Wales до строю Королівських ВМС у травні цього року.

Зараз на кораблі завершуються відновлювальні роботи, які необхідні провести після інциденту з підтопленням трюмів авіаносця в травні 2020 року та пожежі бортової проводки в жовтні 2020 року, пише портал UK Defence Jornal.

Читайте також: Бойові безпілотники та гелікоптер ДРЛВ: як у Великобританії хочуть посилити авіаносці типу Queen Elizabeth
Обидва авіаносці Королівських ВМС - Prince of Wales та Queen Elizabeth

Обсяг робіт, які зараз завершуються на кораблі Prince of Wales – відносно незначний – мова про вартість лише в 5,5 мільйона фунтів стерлінгів.

З іншої сторони, авіаносець під час обох інцидентів отримав настільки чутливі ушкодження, що не зміг, наприклад, вирушити до США для навчань по використанню літаків F-35B.

Винищувач F-35B із складу авіагрупи авіаносця Queen Elizabeth виконує тренувальний політ

Втім, ремонтні роботи аж ніяк не завадили переговорам, котрі на борту Prince of Wales провели міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес та його турецький колега Хулусі Акара 9 квітня цього року.

Мета візиту очільника оборонного відомства Туреччини – "підтвердити тісну співпрацю двох країн у галузі оборони та безпеки як союзників по НАТО". Британська сторона використала Prince of Wales для демонстрації морської міці Туманного Альбіону перед своїми турецькими союзниками.

Візит турецького міністра оборони на авіаносець Prince of Wales відбувся на тлі підготовки "сістершіпа"-авіаносця Queen Elizabeth до першого закордонного походу в складі ударної групи Королівських ВМС

Предметом переговорів були спільні операції Туреччини та Великої Британії проти ІДІЛу, підтримка регіональної безпеки в акваторії Середземного та Чорного морів.

Окрім того, Хулусі Акар провів на борту авіаносця Prince of Wales перемовини із представниками британської оборонної промисловості. Зміст переговорів не розкривається.

Чи буде Велика Британія використовувати авіаносець Prince of Wales для спільних з Туреччиною операцій проти ІДІЛ або ж країни-агресора РФ - поки не повідомляється
Читайте також: РФ відклала повернення у стрій атомного крейсера "Адмирал Нахимов": океанський флот лягає під сукно