xcounter
#

В Японії вперше показали новий бойовий танк Тип 10 зсередини (відео)

2000
Японський основний бойовий танк нового покоління Тип 10
Японський основний бойовий танк нового покоління Тип 10

На відео можна побачити, як діють японські танкісти у новому танку, яким комп'ютерним обладнанням оснащена його башта.

Танк Тип 10 розроблений та створений у компанії Mitsubishi Heavy Industries. В описі до відео сказано, що танк оснащений електронною системою C4I, яка забезпечує екіпаж усією необхідною інформацією на полі бої і дозволяє діяти у єдиному інформаційному просторі з іншими танками чи бойовими машинами.

Система управління вогнем Тип 10 дозволяє гарантовано знищувати навіть малорозмірні рухомі об'єкти. Основне озброєння танку - 120-мм гладкоствольна гармата Rheinmetal L/44 з автоматом заряджання заманного типу, у задній частині башти. На танку також встановлена дистанційно керована зенітна кулеметна установка калібру 12,7 мм, яка має власні канали цифрового зору.

Читайте також: На модернізацію одного танку Т-64 у версію "Краб" ХКБМ хоче 5 років

Танк захищений сучасною модульною композитною бронею. Танк Типу 10 отримав модульний захист з можливістю швидкої заміни пошкоджених частин. Оскільки він призначений для ведення асиметричної війни, то танк має майже рівноцінний захист з усіх сторін.

"Всі це разом дає новій машині значні переваги у бою як з арміями, що озброєні сучасними танками, так і з противником, що застосовує партизанські методи бойових дій", - стверджують у Японії.

Тип 10 - японський основний бойовий танк нового покоління. Планується, що з часом він замінить застарілі Тип 74 і доповнить парк танків Тип 90. Його бойова маса - 44 тонни (маса становить 40 т, але при необхідності її можна посилити ще 4 т композитного захисту). Екіпаж - троє військовослужбовців. Швидкість по шосе - 70 кілометрів на годину.

Читайте також: Вогонь танків України: Т-64 зразка 2017 року, Т-72АМТ та Т-80БВ