xcounter
#

У ЗМІ кажуть, що Україна закупила безпілотники у Перу, які роблять спільно з компанією з Китаю

15813
Безпілотник серії CW, фото ілюстративне
Безпілотник серії CW, фото ілюстративне

Йдеться про розвідувальний безпілотник CW-40D з вертикальним злетом та посадкою

Збройні Сили України придбали розвідувальні безпілотні літальні апарати в однієї з країн Південної Америки, а саме у Перу – таку інформацію повідомляє видання Janes.

Як повідомляється, йдеться про безпілотний авіаційний комплекс розвідки та спостереження CW-40D від перуанської Diseños Casanave – про продаж БПЛА Збройним Силам України, а також безпосередньо Перу виданню повідомили у самій компанії.

Читайте також: ЗСУ використовують "перуанський" БТР-4МВ1 для "утилізації" ворога (фото)

Як відзначається, угода з продажу цих БПЛА була здійснена ще на початку цього року, у січні, але, судячи з усього, тривалий час трималася в секреті – водночас деталей щодо цієї угоди, зокрема щодо кількості безпілотників, не повідомляється.

В усій цій новині насправді є ось такий момент – що перуанська компанія Diseños Casanave виробляє розвідувальний безпілотник CW-40D спільно з китайською Jouav (сам БПЛА фактично є китайською розробкою), і тому продаж цих БПЛА Україні можна назвати щонайменше цікавим, бо відповідно для нього в теорії потрібен був би дозвіл Китаю на експорт БПЛА.

Щодо самого CW-40D, то це безпілотник з вертикальним злетом та посадкою (VTOL) з нерухомим крилом. Оснащений гібридним двигуном, вартість одного БПЛА оцінюється у близько 155 тисяч доларів.

Безпілотник має камеру типу MG170E з електрооптичним датчиком та 30-кратним зумом, має лазерний дальномір. Комплекс має картографічне програмне забезпечення EagleMap від китайської компанії Jouav, портативний планшет TC200 і наземну станцію управління GCS-303.

Тактико-технічні характеристики БПЛА CW-40D;

  • максимальна злітна маса – 45 кг;
  • розмах крил – 4,6 м;
  • максимальна швидкість – до 150 км/год;
  • дальність зв’язку – до 200 км;
  • експлуатаційна стеля – понад 6400 м;
  • тривалість польоту – до 10 годин.

Читайте також: Безпілотники літають в РФ як у себе вдома: відео нового удару БПЛА