xcounter
#

У вівторок розпочнеться IDEF-2021– які нові бронемашини будуть представлені

7037
Проект танку Kaplan MT, що був вперше продемонстрований під час IDEF-2017, у 2021 році демонструється як серійний / Фото: Агентство Анадолу
Проект танку Kaplan MT, що був вперше продемонстрований під час IDEF-2017, у 2021 році демонструється як серійний / Фото: Агентство Анадолу

Завтра в Туреччині відкривається 15-а Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF-2021. Захід що входить до числа найбільших світових майданчиків, на яких демонструються новинки озброєнь та військової техніки, цікавий тим, що на ньому буде представлено останні новинки озброєння та військової техніки – в першу чергу турецькі

Зокрема, на виставці, що відкривається у вівторок, 17 серпня ц.р., вперше буде представлено серійну модифікацію першого поставленого на експорт турецького танку Kaplan MT розробки та виробництва компанії FNSS.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
На IDEF-2021 буде представлено серійну модифікацію першого поставленого на експорт турецького танку Kaplan MT від FNSS

Проект танку Kaplan MT був вперше продемонстрований під час IDEF-2017. При переході від прототипу до серійного виробництва в конфігурацію танка було внесено безліч змін. Покращено огляд для водія, а атакож ряд інших ергономічних властивостей. Також на основі відгуків кінцевих споживачів була вдосконалена конструкція корпусу. Відповідно до результатів випробувань також були поліпшені баштова система, трансмісія, система охолодження і підвіска.

Читайте також: ​Українські озброєння будуть представлені в Туреччині: наступного тижня розпочнеться оборонна виставка IDEF-2021

Проект середнього танка Kaplan MT є першим експортним проектом танка в Туреччині, а також першим проектом, реалізованим в рамках угоди про співпрацю в сфері оборонної промисловості між Туреччиною та Індонезією.

Повідомляється, що перший танк буде переданий ВС Індонезії до кінця року, в цілому поставки продовжаться до 2022 року.

Також на виставці IDEF-2021 компанія FNSS вперше представить розроблену спеціально для потреб ЗС Туреччини бойову броньовану машину (ББМ) Pars IV 6x6.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
Бойова броньована машина Pars IV 6x6 від FNSS

Машина була розроблена в рамках підписаної FNSS з Управлінням оборонної промисловості Туреччини угоди. Pars IV 6x6 оснащена ефективним захистом від саморобних вибухових пристроїв, протимінним та протибалістічним захистом, а також новим технологічним обладнанням.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
ББМ Pars IV 6x6 була розроблена спеціально для потреб ЗС Туреччини

Машина має дві незалежні системи дистанційного озброєння, також розроблені FNSS. При необхідності можна використовувати три різних типи озброєння (7,62-мм, 12,7-мм кулемет і 40-мм автоматичний гранатомет), які оператор може легко змінювати самостійно.

Турецький виробник бронетехніки Nurol Makina представить новий броньований пікап Yörük 4x4. Він відрізняється оригінальним модульним дизайном.

Клієнтам пропонуються різні модифікації та рівні бронезахисту пікапу в залежності від сфери використання.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
Новий броньований пікап Yörük 4x4 від Nurol Makina

Своєю чергою турецька компанія Katmerciler представит 2 нові бронеавтомобілі: Eren 4x4 и Hızır II.

Бронеавтомобіль Hızır II є покращеною версією тактичної колісної броньованої машини 4x4 Hızır, яка є найпотужнішою турецькою бойовою машиною в своєму сегменті.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
Компанія Katmerciler зберігає таєницю щодо зовнішнього вигляду нових бронеавтомобілів, оприлюднивши лише фото з їх частковим зображенням

Своєю чергою, завдяки меншим у порівнянні з Hızır габаритам, вузькому і короткому корпусу і короткому радіусу повороту, Eren 4x4 забезпечує високу маневреність і продуктивність в житлових районах. Відмінними рисами броньовика є значний кліренс, чудова здатність долати підйоми і бічні схили, а також великі кути сходження і зміщення. Як стверджує виробник, завдяки високому протибалістічному захисту, бронеавтомобіль забезпечує надійний захист від мін і саморобних вибухових пристроїв.

Компанія Otokar вперше продемонструє Akrep IId – дизельну версію представленого на IDEF–2019 електричного бронеавтомобілю Akrep II.

Броньовані машини нового покоління Akrep II 4x4, розроблені як розвідувальна і збройова платформа, призначені для задоволення поточних і майбутніх потреб армій.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express
Akrep II 4x4 від Otokar

Бронеавтомобілі мають високу маневреність в будь-яких умовах місцевості і можуть бути оснащені електричним, дизельним і гібридним двигуном.

Також на виставці Otokar вперше представить бронеавтомобіль з протимінним захистом Cobra II MRAP. Він розроблений з урахуванням підвищених вимог до транспортування, протимінного і протибалістичного захисту. Броньовик забезпечує високу живучість в ризикованих зонах і чудовий захист від балістичних, мінних загроз і загроз саморобних вибухових пристроїв (СВУ).

Виставка IDEF-2021 пройде у виставковому центрі TÜYAP з 17 по 20 серпня ц. р. під патронатом адміністрації президента Туреччини, за організаційної підтримки міністерства національної оборони Турецької Республіки та виставкової організації TÜYAP. За уточненими даними, цього року очікується участь в заході понад 1 236 компаній, в тому числі 536 турецьких. У виставці також планується участь 154 делегацій з 79 країн Світу.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" є партнером спеціалізованого видання IDEF DAILY Міжнародної оборонної виставки IDEF-2021 і висвітлюватиме хід заходу та участь в ньому українських підприємств.

Нові бронемашини на IDEF-2021, Defense Express

Раніше Defense Express повідомляв, що Україну на IDEF-2021 представлятимуть 23 компанії – як державні, так і приватні.

Публікацію підготовлено по матеріалах Агентства Анадолу.

Читайте також: Приречені на переозброєння: морська складова та іноземні проєкти для України (огляд виставки "Зброя та безпека-2021", частина 5)