xcounter
#

ТРО у Харкові отримали та опанували 57-мм зенітки С-60: і проти БПЛА і проти бронетехніки

ТРО у Харкові отримали та опанували 57-мм зенітки С-60: і проти БПЛА і проти бронетехніки
39040

Територіальна оборона Харкова опанувала зенітну артилерійську систему С-60

Харківська бригада територіальної оборони отримала вкрай незвичне озброєння - зенітну артилерійську систему С-60, яка була розроблена одразу після Другої світової війни. Попри свій вік ця 57-мм система ще може стати у нагоді бійцям ТРО.

Зокрема зенітна гармата АЗП-57 має доволі непогані характеристики для знищення повітряних цілей типу БПЛА завдяки можливості дістати ворога по дальності на 6 км, а по висотності на 5 км. Цих параметрів достатньо для знищення таких типових БПЛА противника, як "Орлан-10", при цьому з точки зору економічності це може бути одним з найефективніших рішень.

Читайте також: ЗСУ після знищення переправи відрізали дві роти противника на Луганщині

"Наші бійці Харківської бригади територіальної оборони Регіональне управління Сил територіальної оборони "Схід" ЗС України готові знищувати ворога!", - йдеться у дописі Командування Територіальної оборони ЗС України.

Зазначимо, що 57-мм гармата може знищувати легку бронетехніку противника на значній дальності. Варто зазначити, що бійці ТРО встановили зенітну систему на "КрАЗ", для надання мобільності. Але вочевидь таке рішення дещо негативно позначається на точності.

Також бійці ТРО регіональне управління Сил територіальної оборони "Схід" активно опановують більш розповсюджене озброєння. Зокрема кулемети Browning M2, протитанкові ракетні комплекси NLAW, а також гранатомети Carl Gustaf.

З останнього, до речі, тероборонці з 227-го батальйону 127-ої бригади територіальної оборони підбили найновіший танк РФ - Т-90М "Прорыв".

Читайте також: Палає ворожий Ми-24 "Крокодил", у ДШВ звітують про "ювілейний" збитий вертоліт військ РФ