xcounter
#

Стартувало будівництво заводу для ракет Tamir у США

5306
Фото: Rafael
Фото: Rafael

Безпосередньо виробництво ракет має розпочатися у 2025 році

В Іст-Камдені, що в Арканзасі, США, стартувало будівництво заводу з виробництва протиракет Tamir у рамках спільного підприємства R2S американської компанії RTX (Raytheon) та ізраїльської Rafale. Крім того, цей завод також має здійснювати підтримку програми Корпусу морської піхоти США зі створення перехоплювачів середньої дальності для SkyHunter.

Як відзначають у Rafael, інвестиції в об’єкт становлять 63 млн доларів, а також буде створено до 60 нових робочих місць у регіоні. Завод буде побудовано на базі виробничих потужностей компанії RTX (Raytheon) в індустріальному парку "Хайленд".

Читайте також: Ізраїль буде постачати системи для нових бойових машин піхоти Австралії

"Сьогодні ми відзначаємо важливу віху у програмі "Залізний купол" — однієї з найважливіших та передових систем ППО у світі. Створення нового об’єкту є результатом тісної співпраці між Rafael і Raytheon, які об’єднали свої зусилля 18 років тому", — відзначив віцепрезидент і генеральний директор підрозділу протиповітряної і протиракетної оборони Rafael Піні Юнгман.

Як зауважила Аннабель Флорес, заступник президента підрозділу Land & Air Defense Systems компанії Raytheon, проєкт є критично важливим для морської піхоти США і союзників по всьому світу, "які залежать від надійної системи протиповітряної оборони".

Нагадаємо, про плани побудувати такий завод у США стало відомо у жовтні 2023 року, за попередніми планами виробництво ракет на побудованих потужностях має стартувати через рік, у 2025.

Щодо темпів виробництва, то на початковому етапі йдеться про близько 325 ракет на рік, а зрештою планують вийти на показнику у 1000-2000 ракет.

Читайте також: РФ випробувала ЗРК С-500 "Прометей", який начебто збиває гіперзвук