xcounter
#

Ізраїль буде постачати системи для нових бойових машин піхоти Австралії

3124
AS21 Redback, фото — Australia MoD)
AS21 Redback, фото — Australia MoD)

Всього австралійське військо має посилитися 129 південнокорейськими БМП

Ізраїльська компанія Elbit Systems вчора, 26 лютого, на своєму офіційному сайті повідомила, що уклала контракт на "постачання систем" для бойових машин піхоти Redback у рамках австралійського проєкту Land 400 Phase 3 для компанії Hanwha Defense Australia. Сума угоди становить 600 млн доларів, контракт буде виконуватися протягом п’яти років.

Конкретні деталі щодо того, які ж саме системи будуть постачатися, не розголошуються, але відзначається, що мета проєкту — це забезпечення удосконаленого захисту, бойових можливостей, а також комплекту датчиків для бойових машин піхоти Redback австралійського війська.

Читайте також: Південна Корея окреслила чотири етапи розвитку повітряних сил включно з KF-21, FA-50 і безпілотниками

"Ця віха підтверджує нашу прихильність наданню передових, критично важливих рішень для австралійської армії. Elbit Systems займається постачанням передових оборонних технологій, які захищатимуть війська на сучасному полі бою", — відзначив президент і головний виконавчий директор Systems Бежалел Махліс.

Нагадаємо, що ще влітку 2023 року уряд Австралії офіційно оголосив переможця на постачання БМП у рамках програми Land 400 Phase 3, і за результатами порівняльних випробувань між Lynx від Rheinmetall та AS21 Redback від Hanwha стала саме південнокорейська машина.

Вартість програми оцінюється на рівні від 3,4 млрд доларів США, йдеться про закупівлю 129 БМП — варто нагадати, що ця кількість була скорочена майже у три з половиною рази, бо початковий план передбачав замовлення аж 450 машин AS21 Redback.

Читайте також: Естонія отримала від Ізраїлю ПКР Blue Spear, яка може бити на 290 км до Санкт-Петербургу, але є нюанси