xcounter
#

Словаччина показала перші вогневі випробування своєї новітньої САУ (відео)

15093
Всі фото - KONŠTRUKTA-Defence
Всі фото - KONŠTRUKTA-Defence

EVA M2 є продовженням лінійки цих самохідних артилерійських установок з удосконаленими вогневою потужністю, захистом та мобільністю

Словацька компанія KONŠTRUKTA-Defence вчора, 22 серпня, повідомила про прогрес у випробуваннях своєї модернізованої 155-мм артилерійської установки EVA M2 - інформація була оприлюднена на офіційному сайті компанії.

Так, у KONŠTRUKTA-Defence розповіли, що EVA M2 6×6 успішно пройшла ходові випробування, зокрема продемонструвала здатність долати траншеї, рухатися схилами та пересіченою місцевістю.

Читайте також: США нарешті погодили продаж AH-1Z Viper Словаччині, яка їх може передумати купувати

Також відзначається про завершення перших вогневих випробувань, метою яких була перевірка надійності та стійкості шасі самохідної артилерійської установки під час стрільби.

Більше деталей про випробування та подальші терміни у проєкті не розкриваються, водночас у компанії також оприлюднили фото та відео з випробувань модернізованої САУ EVA M2.

САУ EVA M2
САУ EVA M2

Як нагадують у Defence Industry Europe, САУ EVA M2 має шасі, що базується на Tatra з переднім розташуванням двигуна. Кабіна машини - броньована, як показує досвід бойових дій, це важливо в умовах засилля FPV-дронів і може врятувати екіпаж у випадку ворожої атаки. Є центральна система підкачування та спуску шин, щоб САУ могла якнайкраще рухатися тією чи іншою місцевістю.

Модернізована САУ EVA M2 отримала високий рівень автоматизації, зокрема оновлені механізми, які визначають та регулюють положення ствола. Також у машині реалізовано швидку передачу даних до командування, що забезпечує "безшовну" комунікацію з іншими підрозділами.

САУ EVA M2 Словаччина
САУ EVA M2

Раніше Defense Express розповідав, що словаки демонструють колісну САУ BIA, яку намагаються продати Малайзії.

Читайте також: Словаччина замовила F-16 Block 70 ще у 2018 році, перші літаки прилетіли лише зараз