xcounter
#

Скільки бойових кораблів отримали ВМС Китаю в 2021 році (інфографіка)

3929
Авіаносна ударна група ВМС Китаю, ілюстративне фото з відкритих джерел
Авіаносна ударна група ВМС Китаю, ілюстративне фото з відкритих джерел

У минулому році військовий флот Піднебесної отримував різнотипні кораблі – як і для захисту власного побережжя, так і для протистояння із США в Тихоокеанському регіоні

У 2021 році військово-морські сили Китайської Народної Республіки отримали загалом 32 бойові кораблі різних типів.

Найбільш потужними одиницями, що були введені в стрій китайських ВМС, стали два універсальні десантні кораблі Type 075 - Hainan та Guangxi. І також – одна атомна субмарина-носій міжконтинентальних балістичних ракет Type 094. Про це йдеться в публікації порталу Navy Recognition.

Читайте також: Як КНР нарощує свою військову потужність
Інфографіка з відкритих джерел, що відображає кількість кораблів, введених до складу ВМС Китаю в 2021 році. Тут фігурують два УДК Type 075 та один атомний підводний крейсер Type 094

Тут варто відзначити такі особливості. Китай намагається всіляко утаємничувати реальну кількість атомних субмарин Type 094 в строю своїх ВМС, головним чином – щоб приховати реальний потенціал своєї "ядерної тріади".

В свою чергу, щоб укомплектувати авіагрупи двох своїх УДК Type 075, як розповідав Defense Express, у вересні 2021 року Китай замовив у РФ поставку 36 палубних вертольотів Ка-52К загальною вартістю 720 мільйонів доларів.

Новітні кораблі китайського ВМС - атомна субмарина Type 094, есмінець Type 055 та УДК Type 075, прийняті у стрій 23 квітня цього року, ілюстративне фото з відкритих джерел

У 2021 році ВМС Китаю також отримали одразу три кораблі проекту Type 055, котрі зараз є по суті найбільшими у світі ракетними крейсерами, та призначені виконувати роль флагманських кораблів або ж супроводжувати авіаносні ударні групи.

Окрім цього, в минулому році китайський флот поповнився 5 есмінцями проекту Type 052DL, що також призначені діяти в складі АУГ.

Інфографіка з відкритих джерел, що відображає кількість кораблів, введених до складу ВМС Китаю в 2021 році. Тут фігурують три ракетні крейсери Type 055 та п'ять есмінців Type 052DL

Якщо брати за кількістю отриманих кораблів у розрізі класів та типів, то найбільше у 2021 році ВМС Китаю отримували фрегатів проекту Type 054 – одразу 9 кораблів. І також – корветів проекту Type 056 – одразу шість кораблів.

Варто відзначити, що Китай збудував уже 72 корвети проекту Type 056. І це зараз – найбільш чисельна у світі серія бойових кораблів класу "корвет". При цьому корвети Type 056 ранньої побудови Китай почав виводити до складу Берегової охорони, як уже морально застарілі.

Фрегати Type 054 – є одним із найбільш "ходових", які Китай будує на експорт. Зокрема, Пакистан має отримати від Піднебесної чотири кораблі цього типу.

Інфографіка з відкритих джерел, що відображає кількість кораблів, введених до складу ВМС Китаю в 2021 році. Тут фігурують три есмінці Type 052, дев'ять фрегатів Type 054 та шість корветів Type 056
Читайте також: Пакистан може отримати від Китаю гіперзвукові ракети DF-17, аби "гасити" російські С-400