xcounter
#

Рятуватимуть життя: FLIR поставить 600 роботів для американських військових

539
Робот Centaur від компанії Flir
Робот Centaur від компанії Flir

У 2017 році Армія США обрала роботизовану систему Centaur як нову платформу розміновування для власних підрозділів EOD

Американська компанія FLIR Systems отримала нове замовлення вартістю понад 70 млн доларів на постачання 600 сучасних наземних роботів Centaur для американських Збройних сил.

Flir Centaur
Роботизована система розміновування Centaur

Так, армія, військово-морський флот, повітряні сили та корпус морської піхоти розташували замовлення на сотні роботів Centaur, включаючи додаткові запчастини, антени та комплекти для монтажу корисного навантаження.

Читайте також: "Без роботів я "вмер": у Франції провели навчання з "робопсом" від Boston Dynamics

Команди зі знешкодження боєприпасів та вибухових пристроїв використовують наземну систему FLIR Centaur для знешкодження наземних мін, боєприпасів, що не розірвалися, саморобних вибухових пристроїв та аналогічних небезпечних задач.

Водночас оператори можуть швидко під’єднати до робота різні датчики та корисне навантаження для розв’язання інших задач, зокрема хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних задач.

Очікується, що постачання чергових партій роботів Centaur розпочнуться вже в третьому кварталі 2021 року.

Раніше Defense Express розповідав про те, що у США, окрім вже традиційних роботів-розміновувачів також планують використовувати для цих цілей й лазерні системи.

Лазерна система
Знищувати міни лазером – чому б і ні

Так, торік Повітряні сили США уклали контракт з компанією Parsons на виробництво наземних транспортних засобів RADBO (Recovery of Airbase Denied by Ordnance), які б могли знешкоджувати на аеродромах міни чи боєприпаси, які не вибухнули.

Читайте також: Американські F-16 обслуговуватиме "роботизована рука"