xcounter
#

РФ показала переробку БТР-82А на бюджетний "Бумеранг", що нагадує скоріше БТР-87

7302
Рашистський БТР-82А ("усовершенствованный"), він же БТР-22 на експозиції форуму "Армия-2023", серпень 2023 року, фото з відкритих джерел
Рашистський БТР-82А ("усовершенствованный"), він же БТР-22 на експозиції форуму "Армия-2023", серпень 2023 року, фото з відкритих джерел

Рашисти намагаються створити альтернативу БТР-82А, використовуючи уже готові рішення, і ось що виходить

Під час пропагандистського форуму "Армия-2023" російська "Военно-промышленная компания" показала свій бронетранспортер, який отримав офіційне позначення БТР-82А ("усовершенствованный"), неофіційно позначається як БТР-22, а взагалі позиціонується як "бюджетний" аналог важкої колісної бронемашини К-17 "Бумеранг", яка теж перетворилась на черговий "аналоговнет", і так і не доїхала до лінії фронту, всупереч заявам рашистських пропагандистів.

Роботи по цій бронемашини велись начебто в ініціативному порядку, наразі виготовлено вже кілька дослідних екземплярів, котрі проходять випробування, стверджує російський "Центр анализа стратегий и технологий" (ЦАСТ).

Читайте також: Що таке бонові загородження, і як РФ насправді топить пароми біля Кримського мосту
Рашистські К-17 "Бумеранг", березень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Зазначається, що бронекорпус цього БТР-82А ("усовершенствованный") виконано як спрощений варіант бронемашини "Бумеранг" з виходом для десанту саме в кормовій частині. Двигун потужністю 330 к.с. розташовано в носовій частині корпусу, десантний відсік на 8 осіб – у кормовій, робочі місця командира та водія розташовані вслід один за одним. Водночас, на цій машині використовується "підвіска та ряд вузлів" від самого БТР-82А.

По цій бронемашині заявляються доволі суперечливі характеристики – бойова маса 20 тонн, довжина корпусу в 7,65 метрів, ширина корпусу в 2,98 метрів, висота – 3,02 метри, кліренс – 0,47 метрів, донний захист має витримувати підрив на вибуховому пристрої еквівалентом 2 кг тротилу.

Рашистський БТР-82А ("усовершенствованный"), він же БТР-22 на експозиції форуму "Армия-2023", серпень 2023 року, фото з відкритих джерел

По БТР-82А("усовершенствованный") заявляється можливість долати водні перешкоди вплав, але на дослідних зразках цієї машини жодних прилаштувань для цього не було показано. Потужність двигуна всього в 330 к.с. виглядає занадто малою як для бойової машини масою 20 тон.

Також із показових деталей – розробники бронемашини під неофіційною назвою БТР-22 заявляють, що на цьому БТР начебто можна буде використати дистанційно керований бойовий модуль "Баллиста" із 30-мм гарматою 2А42, 7,62 мм кулеметом ПКТМ та пусковими установками ПТКР "Конкурс-М". Хоча на експозиції "Армия-2023" модуль "Баллиста" демонструвався саме на "класичному" БТР-82А.

БТР-82А з модулем "Баллиста" на експозиції виставки "Армия-2023", зображення з відкритих джерел

А от БТР-22 на цій же експозиції виставлявся із бойовим відділенням БППУ, "успадкованим" саме від БТР-82А, в набір озброєння якого входить 30-мм автоматична гармата 2А72 та 7,62 мм кулемет ПКТМ. Це може свідчити зокрема, що розробники із рашистської "ВПК" намагаються позиціонувати свою нову бронемашину як цілком взаємозамінною із БТР-82А. Автори ЦАСТ резюмують, що БТР-22, він же БТР-82А ("усовершенствованный") відстав від реалій орієнтовно на 20-25 років, але все рівно кращий за своїми характеристиками, аніж серійний БТР-82А.

А ми від Defense Express додамо, що цей проект виглядає взагалі як спроба рашистів "перепакувати" проект бронетранспортера БТР-87, який армія РФ "забракувала" в 2010-х роках саме "на користь" БТР-82А.

БТР-87, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Японія закуповує крилаті ракети JASSM-ER, до Пекіна не дістане, а до Владивостока - як раз