xcounter
#

Рашисти "зажали" грошей на новітній БТР-87, тому втратили БТР-82А на чотири батальйони

89394
Рашистський БТР-87, що так і залишився дослідною машиною, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський БТР-87, що так і залишився дослідною машиною, ілюстративне фото довоєнних часів

Ворог вкотре зробив ставку не на збереження особового складу, а на масовану бронетехніку для погано підготовленої піхоти. Тому окупанти вкотре понесли катастрофічні для себе втрати

Станом на 23 квітня 2022 року в боях проти Збройних Сил України орки втратили 123 бронетранспортери БТР-82А, із яких 40 стали трофеями наших військ. Про це йдеться в публікації порталу АрміяInform.

Автори публікації відзначають – хоча формально російські бронетранспортери БТР-82А можна назвати новітніми, бо їх серійне виробництво стартувало лише в 2011 році, ці бронемашини можна назвати "з ходу морально застарілими".

Читайте також: Росіяни перекинули із Далекого Сходу в Куп’янськ свої модернізовані БМП-1
\БТР-82А орків, ілюстративне фото довоєнних часів

Їх компоновка скопійована ще з БТР-60, система захисту цього бронетранспортера сформована за людиноненависницьким радянським принципом "бабы нарожают", а від розміщення двигуна саме в кормі так і не відмовимось.

Ну і V-подібне днище за захисту особового складу від подриву на мінах також запроваджувати не будемо.

Знищений в боях проти ЗСУ ворожий БТР-82А, фото - АрміяInform

Журналісти АрміяInform вказують, що теоретично в рашистів була альтернатива – БТР-87, бронемашина із сучасною компоновкою по захисту.

Днище у цій бронемашині має V-подібну форму, двигун винесено саме в носову частину для кращого захисту особового складу, рампа для висадки десанту була розміщена в кормі. Але на купівлю таких бронемашин Міноборони РФ просто "зажало" грошей. За що і розраховується катастрофічними як для себе втратами.

Рашистський БТР-82А на виставковій експозиції, ілюстративне фото довоєнних часів

Від Defense Express додамо – на профільних ресурсах ворога у відкритому доступі можемо побачити публікації за 2016-2018 роки в стилі "ось-ось новітній БТР надійде в лави армії РФ".

Очевидно, тут мала місце конкуренція серед "фракцій" в рашистському ОПК за те, на поставках якого саме бронетранспортера "пилятиметься бюджет" – на новішому БТР-87 чи старішому БТР-82А. "Гору взяли" прихильники старішого бронетранспортера. Чим і визначили наперед свою поразку у війні проти України.

БТР-82А, що став трофеєм ЗСУ, фото з відкритих джерел
Читайте також: Бійці бригади імені Мономаха захопили ворожі БМП-1 рідкісної "афганської" модифікації (фото)