xcounter
#

"Рамзай" презентує на "Зброя та Безпека-2021" свій БПЛА-гелікоптер: стали відомі його характеристики

3886
Цей безпілотник отримав назву RZ-500
Цей безпілотник отримав назву RZ-500

Перший український ударний дрон-гелікоптер може виконувати також і розвідувальні місії

Приватне акціонерне товариство "Рамзай", що входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України, бере участь у виставці "Зброя та Безпека-2021" та демонструє свою розробку – перший в Україні ударний безпілотний літальний апарат "вертолітного" типу.

При цьому стали відомі характеристики точні характеристики цього літального апарату. Цей БПЛА має назву RZ-500, його злітна маса – 500 кілограмів, бойове навантаження – 100 кілограмів.

Читайте також: ПрАТ "Рамзай" розробило ударний БПЛА-гелікоптер
Безпілотник RZ-500 розробки ПрАТ "Рамзай"

RZ-500 може знаходитись у повітрі до трьох годин, максимальна дальність складає 300 кілометрів, а тактичний радіус – не менше 60 кілометрів.

Силова установка Pystone type має потужність в 150 кінських сил, і це забезпечує крейсерську швидкість польоту в 180 кілометрів на годину, максимальну швидкість – до 210 кілометрів на годину. Статична стеля – до 2500 метрів, динамічна – до 4000 метрів, скоропідйомність – до 10 метрів на секунду.

Хвостова частина дрона-гелікоптера RZ-500

Також стало відомо, що RZ-500 може виконувати не тільки ударні функції, але й також – розвідку та цілевказання, зокрема для керованих снарядів та інших боєприпасів із лазерним наведенням.

До складу безпілотного комплексу розробки ПрАТ "Рамзай" входять один-два БПЛА типу RZ-500, рухома наземна станція управління з терміналом приймання-передачі даних, засоби транспортування, зберігання та технічного обслуговування.

Термінал приймання-передачі даних для БПЛА RZ-500
Читайте також: Безпілотного "вбивцю танків" від "Рамзай" озброять ракетами з лазерним наведенням