xcounter
#

Проблемний есмінець Zumwalt успішно провів перші бойові випробування

1833
Проблемний есмінець Zumwalt успішно провів перші бойові випробування

Військовий есмінець США USS Zumwalt (DDG 1000) 13 жовтня цього року успішно провів перші бойові випробування системи вертикального пуску Mk 57 зі стандартною ракетою SM-2

"Як перший у своєму класі корабель, USS Zumwalt успішно продемонстрував свою здатність виявляти, відстежувати та знищувати ворожі протикорабельні крилаті ракети за допомогою SM-2", – йдеться в пресрелізі NavSea. Водночас момент ураження самої цілі на відео не демонструється.

У ході випробувального вогню конструкції оцінювалася готовність корабля до ударів та вібрації під час стрільби, а також перевіряли, чи виникає якась небезпека або чи погіршуються ті чи інші характеристики в результаті стрільби бойовими боєприпасами.

Читайте також: Есмінець класу Zumwalt стане першим надводним кораблем з гіперзвуковою зброєю

"Сьогоднішнє успішне випробування не тільки демонструє здатність корабля стріляти ракетами й вести самооборону, але й є значним кроком на шляху до більш досконалих випробувань й експлуатації бойової системи для найбільш технічно інноваційного військового корабля нашого ВМФ", – стверджує Метт Шредер, менеджер програми DDG 1000.

SM-2 – боєприпас, що вам стати одним з основних ракетних озброєнь для стелс-есмінця Zumwalt, однак використання цього боєприпасу з есмінця було неможливе через несумісність з бойовою системою корабля TSCE. Тому для адаптації зенітної керованої ракети з носієм була розроблена особлива версія ракети – SM-2 Block IIIAZ.

SM-2 MR
RIM-66 Standard missile (SM-2 MR) на крейсері USS Ticonderoga

Побудований з використанням стелс-технологій есмінець Zumwalt було введено до бойового складу флоту США у цьому році.

Читайте також: Проблема боєприпасів для есмінця Zumwalt може вирішитися снарядами, що збивали російські крилаті ракети