xcounter
#

Польський ZMT похвалився черговим експортним успіхом своїх ЗУ-23-2

3805
ЗУ-23-2СП польського виробництва
ЗУ-23-2СП польського виробництва

У ZMT кажуть, що цей контракт допоможе завантажити завод як мінімум до кінця цього року

Польська компанія Zakłady Mechaniczne Tarnów SA (належить Polska Grupa Zbrojeniowa SA) оголосила про підписання чергового контракту на постачання своїх зенітних установок ZU-23-2CP.

"Перший квартал приніс нові контракти для ZMT. Один з них підписаний 19 березня 2021 року", – йдеться в повідомленні компанії. Так, згідно з умовами контракту, завод в Тарнові має поставити 100 зенітних установок ZU-23-2CP для закордонного замовника.

Читайте також: Завод "Маяк" опанував серійне виробництво ЗІП для зенітних установок ЗУ-23-2

Як можемо побачити зовні, ця зенітна установка не має електронної "начинки", на відміну від комплексу PILICA

Термін виконання контракту – до кінця цього року. Водночас інші деталі – про замовника та вартість контракту – не повідомляється. Разом з тим, як повідомляє польське видання Defence24, наразі відомо, що зброя потрапить в одну з країн Африки."У контракті також є можливість постачання ще від 40 до 60 установок у наступному році. Це дуже гарна новина для ZMT", – прокоментував польському виданню подію віцепрезидент Zakłady Mechaniczne Tarnów SA Роберт Пакана.

Лінійка польських ZU-23-2CP, готових до відправлення на експорт

За словами віцепрезидента, цей контракт допоможе заводу реалізувати фінансовий план та завантажити виробничі потужності як мінімум до кінця 2021 року.

Водночас це вже не перший такий успіх компанії протягом останнього часу, кажуть в ZMT: "Це ще одна угода такого типу. Наші продукти постійно ціняться на зарубіжних ринках, що призводить до нових контрактів. Ми підписали аналогічний контракт на 100 гармат минулого року". Як стверджує віцепрезидент ZMT, цей контракт наразі повністю реалізовано.

Установку ЗУ-23-2 досі активно використовують Збройні Сили України

Зенітна установка ЗУ-23-2 – засіб боротьби з повітряними цілями на дальності до 2500 м та висоті до 1500 м. Зброя призначена для безпосереднього прикриття військ та важливих об’єктів від атак з повітря, але також може застосовуватися і для боротьби з легкоброньованими наземними цілями та вогневими точками на дальності до 2000 м.

Читайте також: БМП і Т-72 на пенсію: Словаччина націлилась повністю обновити парк своєї бронетехніки