xcounter
#

Польща може за 2 місяці відремонтувати САУ Krab для ЗСУ, які й далі битимуть по рашистам

7914
Польські САУ Krab в заводському цеху, ілюстративне фото з відкритих джерел
Польські САУ Krab в заводському цеху, ілюстративне фото з відкритих джерел

Які особливості має процес відновлення зброї для України, що відбувається на потужностях польського ОПК

Американське видання The Wall Street Journal в своїй публікації розповіло про утаємничений об’єкт на території Польщі, в якому ремонтують та відновлюють техніку для Збройних Сил України. Зокрема – самохідні артустановки Krab калібру 155-мм, які ЗСУ інтенсивно використовують в боях проти російських окупантів. Локація цього об'єкту не розкривається, лише вказується, що навколо – закинута промзона.

Працівники польського PGZ відновлюють САУ Krab для ЗСУ, фото – WSJ, січень 2023 року

Ця ремонтна майстерня розміщена на потужностях польського оборонного концерну PGZ, та працює в три зміни. Її персонал налічує близько 400 осіб, за кожним із яких уважно стежать представники спецслужб Польщі, аби уникнути диверсій на замовлення Кремля. Окрім ремонту безпосередньо на власних потужностях, польські інженери також в режимі он-лайн консультують своїх українських колег, що які проводять технічне обслуговування та ремонт західної техніки безпосередньо "на місці".

Читайте також: Польща підготує для ЗСУ бригаду, що матиме до 40 танків Т-72 та до 100 машин БМП-1 - ЗМІ

Автори публікації зазначають, що на відновлення, наприклад, однієї САУ Krab потрібно до двох місяців. Але настільки тривалий строк – через той стан, в якому прибуває техніка. Через постійну та інтенсивну стрільбу стволи гармат коробляться, і їх потрібно замінювати. Доволі часто в корпусах САУ доводиться замінювати елементи з деформованим металом, "латати" пробоїни та відновлювати гусениці. А в одному із випадків на відновлення привезли майже повністю знищений Krab.

Працівники польського PGZ відновлюють САУ Krab для ЗСУ, фото – WSJ, січень 2023 року

Окрім того, швидкість ремонту техніки затримує та обставина, що Захід останні 30 років в принципі не виготовляв настільки багато комплектуючих, щоб задовольняти одразу всі потреби по ремонту техніки для ЗСУ.

Ситуацію тут "вирівнює" хіба що наполегливість працівників польського PGZ, котрі наочно можуть побачити, в наскільки важких умовах б’ються проти рашистів воїни ЗСУ.

Також показово, що воєнно-політичне керівництво Польщі уже говорить про майбутнє розширення потужностей по обслуговуванню техніки для ЗСУ. Що саме там ремонтуватимуть, поляки поки не говорять. Але при цьому й не приховують амбіцій отримати підряди, які будуть пов’язані з поставкою M1A2 Abrams для ЗСУ.

Працівники польського PGZ відновлюють САУ Krab для ЗСУ, фото – WSJ, січень 2023 року
Читайте також: Щоб дати Україні С-60 та 70 тисяч снарядів до них, Польща використає запаси своїх ВМС