xcounter
#

MQ-9 Reaper продемонстрував нові можливості: безпілотник готовий до складних місій

MQ-9 Reaper готовий до нових місій
MQ-9 Reaper готовий до нових місій
6873

Американський безпілотник MQ-9 Reaper отримав нові можливості

Компанія General Atomics Aeronautical Systems продемонструвала нові можливості розвідувально-ударного безпілотника MQ-9A Reaper, які він отримав у рамках модернізації для Повітряних сил США.

Тепер безпілотник вміє автоматично уходити на запасний аеродром, сідати з більшою масою та літати при сильнішому боковому вітру.

Читайте також: Вбивця з майбутнього: ВПС США оприлюднили нові подробиці проєкту Skyborg (відео)
MQ-9 Reaper беспилотник

Деталей щодо двох останніх удосконалень компанія поки що не розкриває, натомість надає більше інформації саме про автоматичну посадку.

Так, нова версія безпілотника здатна здійснити автоматичну посадку на іншому аеродромі у випадку несприятливих погодних умов, пошкодження посадкової смуги на основному аеродромі чи зміни місії. Інформацію щодо зміни аеродрому оператор може вносити під час польоту безпілотника.

MQ-9 Reaper беспилотник
Модернізований безпілотник потребує менше операторів для управління

Як стверджують у компанії, безпілотник може здійснити посадку навіть на незнайомому аеродромі, адже тепер він не потребує наявності наземної станції управління на запасному аеродромі, а буде використовувати засоби управління супутниковим зв’язком. Для цього він спочатку вивчає місцевість за допомогою сенсорів, а згодом здійснює посадку в автоматичному режимі.

MQ-9 Reaper беспилотник
Тепер безпілотник готовий до нових, ще складніших місій

У General Atomics Aeronautical Systems зазначили, що завдяки вдосконаленням може бути зменшена кількість операторів, необхідна для управління безпілотником. Крім того, модернізація MQ-9A Reaper значно підвищує гнучкість безпілотника під час виконання місії.

Зрештою, не потребуючи наземного пункту управління на аеродромі, безпілотник може прилетіти безпосередньо в район проведення операції, де його обслуговуватиме місцевий персонал.

Разом з тим, як Defense Express повідомляв раніше, у США наразі шукають концепти майбутнього ударного дрона на заміну саме MQ-9 Reaper. Новий дрон має отримати штучний інтелект, а також мати відносно невисоку вартість.

Читайте також: Есмінець класу Zumwalt стане першим надводним кораблем з гіперзвуковою зброєю