xcounter
#

MBDA отримала перше замовлення на корабельний ЗРК Albatros NG

Albatros NG використовує ракету CAMM-ER
Albatros NG використовує ракету CAMM-ER
3272

Мова про зенітно-ракетний комплекс Albatros NG, що має дальність стрільби близько 40 кілометрів. Сама MBDA не поспішає розголошувати деталі контракту.

Європейська компанія MBDA отримала контракт на постачання нової системи ППО корабельного базування під назвою Albatros NG.

Як стверджується у повідомленні компанії, "це перше замовлення від невідомого іноземного покупця знаменує подальше підтвердження привабливості сімейства ППО CAMM на світовому ринку та відкриває шлях до подальшого придбання системи тим же замовником та іншими військово-морськими силами".

Читайте також: Американські F-15E тренувались наносити удари ракетами JASSM по Балтфлоту РФ
Albatros
Система Albatros

Деталі контракту не розголошуються, відомо лише те, що згідно з умовами контракту система Albatros NG буде введена в експлуатацію у 2024 році.

Система протиповітряної оборони Albatros NG, що отримала назву від застарілої системи Albatros, яка протягом багатьох років стоїть на озброєнні ВМС Італії та декількох іноземних країн, встановлюється на різні типи суден – від патрульних кораблів до корветів та есмінців.

ЗРК Albatros
Система Albatros добре зарекомендувала себе за будь-яких погодних умов

Albatros NG призначена для боротьби з ворожими літаками, БПЛА, гелікоптерами, а також протикорабельними ракетами тощо. Вона легко інтегрується в конструкції кораблів, а система управління С2 (Command & Control) розроблена для забезпечення гнучкої інтеграції як з новими, так і з чинними військово-морськими системами управління бойовими діями.

Ракета

Разом з тим, ракета CAMM-ER, яку буде використовувати зенітна система Albatros NG, здатна забезпечувати захист від повітряних загроз на дальностях більш як 40 км.

Читайте також: Вірменський "Искандер" не долетів до Баку: Азербайджан збив ракету комплексом Barak-8