xcounter
#

Компанія UVision з Ізраїлю подвоїла свої виробничі потужності для дронів-камікадзе Hero після угоди з США

3255
Всі фото — UVision
Всі фото — UVision

І також в UVision кажуть, що придивляються до концепції, коли баражуючі боєприпаси запускаються безпосередньо з інших безпілотних літальних апаратів

Ізраїльська компанія UVision, відома своїми баражуючими боєприпасами типу Hero, після укладення нової угоди з американською оборонною компанією SAIC 27 березня цього року, подвоїла свої виробничі потужності для виробництва дронів-камікадзе типу Hero-120 — про це виданню Breaking Defense повідомив керівник компанії Істик Хубера.

Зокрема він акцентує, що перемовини тривали вісім місяців, і завдяки угоді з’явилася опція "значно розширити можливості швидкого реагування" для клієнтів американського підрозділу UVisionUSA. Ба більше, хоч і в США вже діє підприємство UVision, але угода з SIAC спрямована на створення "повністю незалежного внутрішнього [у США] ланцюжка постачань", кажуть у Breaking Defense.

Читайте також: Чи є країни, яких не бентежать проблеми з оновленням TR-3 для F-35 і що вони кажуть про затримки

І хоча укладена угода стосується виробництва баражуючих боєприпасів Hero-120, але також є можливість виробництво як меншої моделі, Hero-30, так і більшого дрона-камікадзе Hero-400.

Про зацікавленість цими дронами американськими силами спеціальних операцій та морською піхотою повідомлялося ще у 2019 році, водночас в UVision відзначають, що ССО вже використовує варіанти Hero-30 і Hero-120, і відзначається, що у ізраїльської компанії є "програми розробки" Hero-400 для Управління підтримки нерегулярних війн США.

Зрештою, компанія відмічає про проведення фінального етапу сертифікації цих баражуючих боєприпасів для армії США — протягом останніх пів року проведено низку успішних демонстрацій включно з бойовою стрільбою та бойовими навчаннями. У цьому напрямку очікується прогрес найближчими місяцями, а загалом закупівлі баражуючих боєприпасів типу Hero поза межами спеціальних угруповань мають збільшити попит на це озброєння, зокрема й за кордоном.

Хубер також стверджує, що сьогодні є потенціал у баражуючих боєприпасах, які б запускалися з інших безпілотників — згадуються зокрема експерименти дослідницької агенції ПентагонуDARPA. У UVision кажуть, що є запит на пропозицію, і що це "майбутнє, яке станеться".

Читайте також: Який є аналог Patriot окрім SAMP/T і чому від цього не легше