xcounter
#

Китай показав новітній ЗРК, аналогічний польському Poprad

2998
 Машини ЗРК малої дальності FB-10A, фото з відкритих джерел
Машини ЗРК малої дальності FB-10A, фото з відкритих джерел

На відміну від польського аналога, китайці на свій комплекс ще не знайшли покупця

Китайська оборонна компанія ALIT (Aerospace Long-Mach International Trade) під час оборонної виставки EDEX 2021 в Єгипті презентувала оновлену версію свого зенітно-ракетного комплексу малої дальності FB-10A. Про це пише портал Army Recognition.

Машини ЗРК малої дальності FB-10A, фото - портал Army Recognition

Відзначається, що як шасі для такого ЗРК китайці використали тактичний бронеавтомобіль Dongfeng Mengshi, що має колісну формулу 6x6.

Читайте також: РФ починає серійне виробництво свого аналогу польського ЗРК Poprad

Сам комплекс складається з двох машин: перша - виступає платформою для розміщення восьми пускових установок для зенітних ракет малої дальності, на другій машині розміщується РЛС та оптико-електронної станції для наведення ракет.

Направляючі пускові установки китайського ЗРК FB-10A, фото з відкритих джерел

За деякими даними, комплекс FB-10A використовує зенітну ракету Hongqi-10, що має комбіновану систему наведення, здатна збивати повітряні цілі, що можуть рухатись зі швидкістю до 4 Мах на відстані до 10 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів.

Китайський ЗРК FB-10A в чомусь можна назвати аналогом польського ЗРК Poprad, елементи якого також розміщуються на колісному шасі. Але на відміну від свого аналога з Польщі, судячи з усього, китайці ще не знайшли покупців на свій ЗРК FB-10A.

Ракети Hongqi-10 із складу ЗРК FB-10A, фото з відкритих джерел
Читайте також: Вогневі випробування зенітної РК-10 від КБ "Луч" - ексклюзивне відео та інтерв'ю Олега Коростельова