xcounter
#

Як у РФ збудилися від снарядів зі збідненим ураном для ЗСУ забувши, що самі їх використовують

Як у РФ збудилися від снарядів зі збідненим ураном для ЗСУ забувши, що самі їх використовують
14645

Снаряди "Свинец-1" зі збідненого урану, за деклараціями самих рашистів, входять у боєкомплект танків Т-80БВМ, Т-90, а також Т-72Б3

Після того, як у Великій Британії повідомили, що танки Challenger 2 для Збройних Сил України будуть надходити із бронебійними снарядами зі збідненим ураном, у РФ цілком очікувано почався традиційний "вий на болотах".

Варто зазначити, що ще наприкінці січня під час безпекового форуму у Відні небойкотовна на ньому російська делегація повідомила, що "у разі постачання Києву таких снарядів для натовської важкої військової техніки ми розглядатимемо це як застосування проти ПФ "брудних" ядерних бомб з усіма наслідками, що випливають". Зокрема про це заявив голова делегації РФ Константин Гаврилов.

Читайте також: Покращені ракети для БМ-21 "Град" може робити не тільки Сербія, а й Ізраїль, але нам таке "не світить"
Challenger 2
Challenger 2

Й тепер доволі цікаво буде відстежити заяви на вищому рівні рашистів, вже після того, як чергову "червону лінію" Кремля Захід пройшов навіть не помітивши. Водночас поки РФ буде продукувати та намагатися закинути в інформаційний простір "жахачки" що, збіднений уран - це радіоактивна зброя, можливо просто зазначити, що сама РФ використовує такі самі танкові боєприпаси зі збідненим ураном.

Зокрема мова йде про 3БМ59 "Свинец-1" (індекс пострілу 3ВБМ22) в якому пенетратор виконаний зі збідненого урану. Поки не відомо випадків, коли цей снаряд ставав трофеєм, хоча ще на початку вторгнення рашистів був захоплений його вольфрамовий аналог "Свинец-2" 3БМ60 (індекс пострілу 3ВБМ23) в якому пенетратор виконаний із вольфраму.

Постріл 3ВБМ23
Постріл 3ВБМ23 "Свинец-2" з БОПС 3БМ60

Але у РФ неодноразово повідомляли, що у склад боєкомплекту танків Т-80БВМ, Т-90, а також Т-72Б3 входить "Свинец-1" для чого на танках вносили зміни в автомат заряджання через те, що сам снаряд трохи довший. Зустрічається інформація, що далеко не всі машини пройшли відповідні зміни, й тому використання пострілів "Свинец" обох типів зустрічається не так часто.

снаряд свинец уран

А загалом танкові боєприпаси зі збідненим ураном почали ще розробляти у СРСР у 70-х роках й першим таким пострілом був 3ВБМ13 "Вант" зі снарядом 3БМ32 створений у 1984 році, але у масову серію він не пішов, як й 3БМ-29 "Надфиль-2". Більше того російський постріл "Свинец" є результатом робіт проведених у СРСР перед його розпадом, що характерно для багатьох "російських" розробок. Також й для Т-14 "Армата" струсили пил з "уранового" "Вакуум-1".

Тобто у РФ декларується на озброєнні снаряди зі збідненим ураном, але їх виробництво у серійних об'ємах не було освоєне ще у СРСР. Й тому "вий на болотах" відносно них, в першу чергу, результат неможливості вийти на той самий рівень, який реалізований на Заході, де збіднений уран широко використовується для танкових боєприпасів різних, а не лише танкових калібрів, а також у броні.

Манго 3БМ42
"Вольфрамовий" "Манго" 3БМ42 залишається основним для РФ

Саме тому в одних публікації у РФ щодо "Свинец-1" можливо зустріли "аналоговнєтні історії" про унікальні характеристики з бронепробиття та "грозу" Abrams та Leopard 2, а у новинах про західні снаряди з об'єднаним ураном - про загрозу екології.

Читайте також: Рашисти серйозно думають, що їх Т-90М "Прорыв" на іржавих мікросхемах зможуть "переграти" Challenger 2 і Leopard 2A4