xcounter
#

Як швидко перші Abrams M1A1 приїдуть у Польщу

2552
Американський 1A2 Abrams та польський PT-91 Twardy
Американський 1A2 Abrams та польський PT-91 Twardy

Всього Польща замовила 116 танків Abrams у версії M1A1

Польща у наступному місяці має отримати від США перші танки Abrams M1A1 – як повідомив очільник оборонного відомства Польщі Маріуш Блащак, наразі ведуться роботи з підготовки цих танків до відправки.

Як відзначає Блащак у своєму повідомленні, Польща "укріплює броньований кулак Війська Польського" та "збройні сили, щоб реально та ефективно стримувати агресора".

Читайте також: Польща офіційно домовилась про ліцензійне виробництво корейських танків K2 та САУ K9

Нагадаємо – у липні 2022 року Польща погодила контракт на постачання танків Abrams M1A1 – у рамках угоди на 3,75 млрд доларів Сполучені Штати мають поставити 116 танків включно з іншими машинами.

Водночас у грудні 2022 року продаж танків Польщі було схвалено Держдепом США. Зрештою, як наразі повідомив міністр оборони Маріуш Блащак, перші Abrams M1A1 Польща отримає у квітні цього року. Також варто нагадати, що ці танки призначені передусім для заміни тих машин, які Польща передала для ЗСУ.

M1A2 Abrams у версії SEPv3
M1A2 Abrams у версії SEPv3

Разом з тим, минулого року Польща також офіційно закупила й новітні Abrams – у квітні Блащак підписав контракт на закупівлю 250 танків M1A2 Abrams SEPv3, угода оцінюється у 4,75 млрд доларів, поставки танків мають бути завершені у 2026 році.

Читайте також: Нова БМП Польщі Borsuk із планом на 1400 одиниць: на що робить ставку Варшава - характеристики та можливості