xcounter
#

Іспанія "передумала" купувати F-35 та вирішила "почекати" перспективний літак FCAS

3600
Винищувач п’ятого покоління F-35
Винищувач п’ятого покоління F-35

Раніше повідомлялося, що Іспанія має намір придбати 50 винищувачів – 25 F-35A для військово-повітряних сил на заміну Boeing F/A-18, а також ще 25 F-35B, які у військово-морських силах країни замінять McDonnell Douglas AV-8B Harrier II/II +

Іспанія не зацікавлена в американському винищувачі F-35 та надає перевагу системі бойової авіації майбутнього, яку вона створює спільно з іншими двома європейськими країнами – Францією та Німеччиною. Про це повідомляє видання Reuters.

F-35
Винищувач F-35

Ця заява була зроблена після того, як в ЗМІ з’явилася інформація щодо планів Іспанії придбати 50 винищувачів F-35 для потреб власних військово-повітряних сил та флоту.

Читайте також: Винищувачі F-35 ПС США можуть залишитися без нового двигуна
FCAS
Макет винищувача FCAS

"В уряду Іспанії немає бюджету для участі у будь-якому іншому проєкті на додаток до існуючого. Ми виключаємо участь у проєкті F-35. Наші інвестиційні зобов’язання наразі стосуються програми FCAS", – цитує Reuters заяву представника міноборони Іспанії.

Зазначається, що ситуація з ймовірним продажем F-35 Іспанії була для країни особливо "чутливою", оскільки наразі країна зацікавлена у рівноправному партнерстві з Німеччиною та Францією у програмі FCAS, а такі "інформаційні вкиди" можуть негативно позначитися на цьому процесі.

Читайте також: Франція створює новий авіаносець: він зможе нести бойові літаки майбутнього проєкту FCAS