xcounter
#

Індія випробовує перший авіаносець власної побудови INS Vikrant

1177
Водозаміщення цього корабля сягатиме 35 тисяч тонн
Водозаміщення цього корабля сягатиме 35 тисяч тонн

Будівництво авіаносця INS Vikrant стартувало ще в 2006 році, для робіт над кораблем були залучені понад 500 індійських фірм та 12 тисяч працівників

Військово-морські сили Індії оголосили про початок ходових випробувань свого першого авіаносця національної побудови - INS Vikrant.

Як пише портал Naval Post, під час першого виходу в море конструктори цього авіаносця будуть слідкувати за роботою силової установки та допоміжного обладнання корабля.

Читайте також: Індія будує власні фрегати Talwar, "Зоря-Машпроект" поставить до них двигуни
Момент першого виходу в море авіаносця INS Vikrant

Видання називає факт побудови авіаносця INS Vikrant "тріумфом програми Make in India", бо 76% складових усіх систем цього корабля були виготовлені саме в Індії.

Довжина корпусу авіаносця INS Vikrant складає 262 метри, ширина палуби – 62 метри, висота включно з надбудовою – 59 метрів.

Авіаносець INS Vikrant зможе приймати на борт до 14 винищувачів та стільки ж - гвинтокрилів

Корабель має 2300 відсіків та розрахований на екіпаж до 1700 осіб. Крейсерська швидкість авіаносця INS Vikrant – 18 вузлів, максимальна швидкість – 28 вузлів, дальність ходу при цьому – 7500 миль.

Для побудови цього корабля було залучено більше 12 тисяч працівників та понад 550 фірм Індії, які виконували різноманітний ланцюжок завдань – від поставки окремих елементів обладнання до побудови власне самого корпусу авіаносця.

Розробку цього авіаносця для ВМС Індії виконували конструктори російського "ПКБ Невское" в кооперації із французькими та італійськими корабелами, це було ще на початку 2000-х років
Читайте також: "Блискавка" на експорт: як Україна може допомогти Індії досягти воєнної переваги на морі