xcounter
#

Challenger 2 як снайперська гармата: механік-водій порівняв британську машину з радянським Т-80 (відео)

15287
Challenger 2, всі фото — стоп-кадр з відео Десантно-штурмових військ ЗСУ
Challenger 2, всі фото — стоп-кадр з відео Десантно-штурмових військ ЗСУ

Сили оборони України сьогодні мають на озброєнні 14 британських танків Challenger 2 і механік-водій однієї з цих машин розповів про його ефективність на полі бою

Пресслужба Десантно-штурмових військ ЗСУ у своїх соцмережах опублікувала відео, в якому військовий розповів про свої враження від одного з західних основних бойових танків, які є на озброєнні українського війська — британської машини Challenger 2.

Читайте також: Challenger 2 переграв Abrams з Leopard 2 на змаганнях Iron Spear, серед БМП переможцем став екіпаж з Канади

"Цей танк — це снайперська гвинтівка серед всіх танків", — відзначає механік-водій одного з танкових підрозділів ДШВ ЗСУ. Військовий акцентує на далекобійності та точності британського танка, відзначаючи, що головними цілями для цієї машини має бути ворожа техніка.

Механік-водій розповідає, що експлуатував такі танки, як Т-64, Т-72 і Т-80, і, на його думку, Challenger 2 значно кращий за ці машину, окрему увагу військовий звертає на те, що британська машина значно безпечніша для екіпажу.

Challenger 2
Challenger 2 на озброєнні ЗСУ

"Я їздив на Т-64, на Т-72 і на Т-80 воював — до однієї спроби тільки попаде по тобі і все, шансів багато немає, одразу БК спрацьовує і ти летиш у повітря. На цьому танчику [Challenger 2] БК розташований так, що може витримати декілька попадань і якщо навіть проб’є, то не факт, що потрапить у БК і він здетонує", — розповідає військовий.

Також механік-водій відзначає надійність британського танка у порівнянні з радянськими: "Коли ти на Т-80 їдеш і не знаєш, чи ти зробиш хоч один постріл, тому що МЗ [механізм заряджання] заклинить чи там датчик якийсь не спрацює".

Challenger 2
Challenger 2

Наостанок військовий підсумовує, що для посилення можливостей Збройних Сил України було б непогано отримати на озброєння ще декілька рот таких танків — нагадаємо, станом на сьогодні Велика Британія передала Україні 14 основних бойових танків Challenger 2.

Про унікальні особливості цієї машини, а також можливості та характеристики британського танка, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Як Т-55 ризикнули 20 років тому повоювати з британськими Challenger 2 і що з цього вийшло