xcounter
#

Бійці ТрО мають модернізовану БРДМ-2, в якій змінили фактично все, що можна

5246
Оновлена БРДМ-2, фото — АрміяInform
Оновлена БРДМ-2, фото — АрміяInform

Українські військові спільно з волонтерами модернізували радянську броньовану розвідувально-дозорну машину БРДМ-2

Видання АрміяInform опублікувало матеріал, в якому розповідає, що бійці 100-ї окремої бригади територіальної оборони використовують модернізовану броньовану розвідувально-дозорну машину БРДМ-2, яку кардинально оновили спільними зусиллями волонтерів та військових.

БРДМ-2
Модернізована БРДМ-2 бійців Тро, фото — АрміяInform

Кардинально — бо, як розповідає механік-водій Василь, "від старого радянського БРДМ-2 тут залишилися лише коробка передач та мости", а загалом, за його словами, модернізація машини була зумовлена її слабкими характеристиками, які "абсолютно не відповідали викликами сьогодення".

Читайте також: Щоб підірвати Кримський міст, катери-камікадзе несли по 850 кг вибухівки

Так, модернізована БРДМ-2 отримала новий німецький дизельний двигун від вантажівки Mercedes, який замінив радянський бензиновий. Було удосконалено систему охолодження двигуна, встановлено новий гідропідсилювач керма.

модернізована БРДМ-2
Машина отримала новий двигун, удосконалену систему охолодження, гідропідсилювач керма, також планується і нова коробка передач. Фото — АрміяInform

Коробка передач у машині поки що стара, радянська, але замість неї також планують встановити кращий аналог, бо поки що через це швидкість оновленої БРДМ-2 по шосе обмежується показником у 60 км/год.

Модернізована машина отримала посилене бронювання, водночас задля зменшення маси машина позбавилася водометного рушія, а також додаткових коліс.

модернізована БРДМ-2 територіальна оборона
Всередині оновленої БРДМ-2, фото — АрміяInform

Для зручності у БРДМ-2 зробили бокові дверцята, всередині машину адаптували для перевезення поранених чи габаритних вантажів.

БРДМ-2
БРДМ-2 з прицілом ТКН-4ГА-01, фото — АрміяInform

Змін зазнало також і озброєння машини, вона отримала аналогічну башту з ураженого російського бронетранспортера, тепер машина може вести вогонь як вдень, так і вночі, а також уражати цілі у повітрі.

Читайте також: Коли одразу і ефектно, і ефективно: ЗСУ розгромили вкрай рідкісний зенітний ракетний комплекс рашистів