xcounter
#

ЗСУ та Мінстратегпром хочуть уніфікувати автомобільний парк наших військових

13168
КРАЗ звітує про відновлення поставок для ЗСУ після тривалої перерви, фото ілюстративне
КРАЗ звітує про відновлення поставок для ЗСУ після тривалої перерви, фото ілюстративне

Схоже, що базою для такої уніфікації стане саме АвтоКрАЗ

Представники Збройних Сил України та Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України відвідали КРАЗ, щоб оглянути потужності підприємства та вивчити реальний стан справ на підприємстві.

Ціль візиту – Збройні Сили України хочуть уніфікувати свій автомобільний парк, і при цьому підтримати саме вітчизняного виробника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінстратегпрому.

Читайте також: У Сухопутних військах ЗСУ оголосили необхідність у крилатих ракетах для знищення наземних цілей на рубежі 500 км
ЗСУ хочуть уніфікувати автопарк та підтримати КРАЗ, фото ілюстративне

Командувач Сил логістики ЗСУ генерал-майор Олег Гуляк говорить, що КРАЗ провів необхідне імпортозаміщення та позбавився залежності від комплектуючих із РФ. Заступник директора Департаменту оборонно-промислової політики Мінстратегпрому Олег Можний стверджує, що КРАЗ – "в бойовій готовності", та може виготовляти техніку.

Обсяг та якісні показники майбутніх замовлень для КРАЗу визначатимуть на спільних нарадах представники ЗСУ та Мінстратегпрому.

Шасі КрАЗ-63221 6х6, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як раніше розповідав Defense Express, КРАЗ уже прозвітував про відновлення поставок шасі для ЗСУ.

У січні 2022 року КРАЗ уже передав нашим військовим шасі КрАЗ-63221 6х6, призначене для монтажу спеціального обладнання. І також – партію в декілька сідельних тягачів КрАЗ-6510ТЕ, призначених для доставки важкої техніки.

Тягачі КрАЗ-6510ТЕ, виготовлені на замовлення Міноборони України, січень 2022 року, фото - "Кременчуцька газета"
Читайте також: ХБТЗ випробовує модернізований танк Т-64БВ зразка 2022 року