xcounter
#

Завод імені Малишева вже місяць не має генерального директора

1780
Саме на ЗІМ виготовляють танки БМ "Оплот"
Саме на ЗІМ виготовляють танки БМ "Оплот"

Наразі одне з ключових держпідприємств у сфері виготовлення бронетехніки в Україні перебуває без керівника. Коли ця ситуація зміниться - невідомо

Раніше анонсоване призначення генеральним директором ДП "Завод імені В.О. Малишева" Якова Мормило (донедавна очолював ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова"), схоже, не відбулося.

За інформацією джерел Defense Express, керівництво Концерну в останній момент передумало, новим директором хочуть призначити іншу персону

Читайте також: ЖБТЗ закінчує виготовлення перших трьох корпусів БТР-4Е, призначених для ХКБМ (відео)
Яков Мормило та Василь Крилас на Заводі ім. Малишева
Яков Мормило та Василь Крилас на Заводі ім. Малишева

За попередніми даними, мова може йти про маловідомого в оборонному секторі промисловості Олега Винника, який раніше був директором на ПАТ "Дніпроважмаш" (у 2018-2019 роках) та Дніпровському автобусному заводі (у 2011-2014 роках).

Також він займав посаду Голови правління на ПАТ "Горлівський авторемонтний завод" (у 2010 році) та ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод" (у 2015-2016 роках).

Вінник
Ймовірний кандидат на посаду головного виробника важкої бронетехніки України

Як можна побачити з його профілю в мережі LinkedIn, можливий майбутній гендиректор раніше ніколи не працював над виготовленням бронетехніки.

ЗІМ
За даними профіля LinkedIn Олег Вінник не працював у компаніях, які виготовляють бронетехніку

Нову людину начебто мали представити на Заводі ще на початку листопада цього року, однак "церемонію" відклали у зв’язку з карантинними заходами.

ЗІМ
Колишній гендиректор ДП "Завод ім. Малишева" Василь Крилас був звільнений з посади 13 жовтня ц.р.

Нагадаємо, останній гендиректор ЗІМ Василь Крилас був звільнений ще 13 жовтня цього року.

Після цього наприкінці жовтня з'явилася інформація про можливе призначення директором ДП "Завод імені В.О. Малишева" Якова Мормило, яке начебто скасували в останній момент.

ЗІМ
Хто останній місяць керує підприємством та слідкує за виконанням замовлень для Пакистану та ЗСУ наразі невідомо

На сайті ЗІМ станом на сьогодні будь-яка інформація про керівника держпідприємства відсутня. Представники Концерну "Укроборонпром" також досі не дали ніяких пояснень,чому виробник українських танків, який має виконувати зараз кілька вкрай важливих контрактів, вже понад місяць не має керівника. І також - коли ця кадрова ситуація буде нарешті виправлена.

Читайте також: КБТЗ завершив виготовлення нової КШМ на базі БТР-4У (фото)