xcounter
#

Закон "Про оборонні закупівлі" має забезпечити прозорі механізми закупівлі оборонної продукції – Олег Уруський

409
Олег Уруський під час виступу на Міжнародному інвестиційному форумі України
Олег Уруський під час виступу на Міжнародному інвестиційному форумі України

Сьогодні в Україні відбуваються необхідні зміни для того, щоб такі чутливі сфери виробництва, як оборонна та аерокосмічна промисловість, стали більш доступними для інвесторів

Прийнятий влітку 2020 року Закон України "Про оборонні закупівлі" має прибрати надмірну засекреченість в оборонно-промисловій галузі, забезпечити закупівлі оборонної продукції за прозорими механізмами і встановити знайомі, в тому числі для іноземних інвесторів, механізми здійснення оборонних закупівель.

віцепрем’єрміністр Олег Уруський
Олег Уруський під час відвідин ДАХК "Артем"

Таку тезу висловив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму України, що проходить сьогодні, 12 серпня.

Читайте також: В Раді прийняли закон про "Про оборонні закупівлі"
Протикорабельний комплекс
Самохідна пускова установка УСПУ-360 комплексу "Нептун" на базі Tatra

Він також зазначив, що ЗУ "Про оборонні закупівлі" сприятиме і локалізації виробництва в Україні: "Так, якщо за кошти держбюджету ми купуємо продукцію в іноземної юридичної особи на суму, що перевищує 5 мільйонів євро, Україна отримує від офсетного бенефіціара відповідну компенсацію. Для цього укладатимуться компенсаційні (офсетні) договори, одним із видів компенсацій за якими є саме локалізація виробництва, питома вага якої не може бути нижчою за 25%".

Як зазначив Уруський, Мінстратегпром було створено передусім для реалізації закладених законом норм, його імплементації, а також в цілому проведені реформи оборонної та аерокосмічної промисловості.

"На Мінстратегпром також покладені повноваження із сприяння залученню вітчизняних та іноземних інвестицій, а також здійснення міжнародних заходів, спрямованих на формування позитивного інвестиційного іміджу нашої країни", – зазначає очільник відомства.

Читайте також: Закон "Про оборонні закупівлі": як його будуть впроваджувати у життя