xcounter
#

"Укроборонпром" припинив свою діяльність, створено нове акціонерне товариство "Українська оборонна промисловіть"

2324
Фото: Укроборонпром
Фото: Укроборонпром

Трансформація "Укроборонпрому" – одне з головних завдань для нового очільника Германа Сметаніна

Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін повідомив, що державний оборонний концерн "Укроборонпром" офіційно припинив свою діяльність з 28 червня. Водночас замість колишнього концерну було утворено нове акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Наступні кроки у цьому напрямку, як відзначає Камишін – це переведення штату, передача майна та подальші трансформаційні процеси. Зокрема, він відзначає, що має бути сформована Наглядова рада відповідно до стандартів OECD.

Читайте також: "Укроборонпром" визнав проблеми з "ракетною програмою", можливо мова саме про "Сапсан"

ОТРК "Сапсан"

Нагадаємо, що вчора, 28 червня, набуло чинності рішення Кабінету Міністрів України призначити нового очільника "Укроборонпрому" – Германа Сметаніна, який з 2014 року працював на низці бронетанкових підприємствах Концерну, а останні три місяці очолював "Завод ім. Малишева".

Задача "по-справжньому реформувати "Укроборонпром" – одне з трьох основних завдань, які стоять перед новим очільником тепер вже акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

Також нагадаємо, що раніше з посади очільника "Укроборонпрому" було звільнено Юрія Гусєва, який займав її 2 роки 7 місяців – з грудня 2020 року. Більш детально про те, за що звільнили Гусєва і що має зробити Сметанін з "Укроборонпромом" Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: "Укроборонпром" отримає нового керівника, які завдання перед ним стоять - ЗМІ