xcounter
#

"Спецтехноекспорт" пояснив ситуацію з контрактом на Ан-178 для Перу

10954
Транспортний літак Ан-178, ілюстративне фото з відкритих джерел
Транспортний літак Ан-178, ілюстративне фото з відкритих джерел

Держкомпанія виступила із заявою щодо новин, які зараз циркулують навколо контракту на поставку Ан-178 для Національної поліції Перу

ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" не отримало жодного платежу від Міністерства внутрішніх справ Перу за виробництво та поставку літака Ан-178.

Але всупереч цьому Україна продовжує виконувати контракт, виробництво Ан-178 для Перу відбувається за рахунок коштів заводу-виробника ДП "Антонов". Про це йдеться у повідомленні прес-служби самого "Спецтехноекспорту".

Читайте також: ДП "Антонов" підписало контракт з ДСНС на п’ятий Ан-32П (відео)
Транспортний літак Ан-178 для МВС Перу в цеху ДП "Антонов", фото - прес-служба ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт"

Зокрема, в держкомпанії деталізують, що на даний момент контракт на поставку Ан-178 для Перу лишається чинним, але виконується із затримкою, бо перуанське Міністерство внутрішніх справ як замовник фактично не оплачує виготовлення літака.

"Вказана проблема пов’язана з неприйняттям банківської гарантії державними та приватними банками Перу, у тому числі гарантії, наданої першокласним європейським банком, який входить до переліку банків першої категорії, затвердженого Центральним резервним банком Перу. Саме ця причина є ускладнюючою обставиною, яка суттєво змінює рівновагу договірних зобов’язань", - розповідає прес-служба "Спецтехноекспорту".

Підписання контракту між МВС Перу та ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", жовтень 2019 року

При цьому в держкомпанії також говорять, що Україна зараз докладає максимальних зусиль для вирішення проблеми із фінансуванням. Зокрема, "Спецтехноекспорт" продовжує переговори з "урегулювання ускладнюючих обставин, які виникли поза контролем сторін контракту".

Як раніше розповідав Defense Express, окремі перуанські ЗМІ почали писати про те, що уряд цієї країни начебто готується запустити процес штрафних санкцій проти України за затримку в поставці транспортного літака Ан-178.

Транспортний літак Ан-178, ілюстративне фото з відкритих джерел

Додамо, що 24 листопада цього року Defense Express надіслав ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" офіційний запит, в якому запросив у керівництва спецекспортера надати низку відповідей щодо ситуації з виконанням цього контракту.

На наш запит від українського спецекспортера ми отримали наступну відповідь:

Відповідь "Спецтехноекспорту" на запит Defense Express
Читайте також: ДССТ терміново придбала дві бронемашини КрАЗ Cougar