xcounter
#

Росіяни так і не зрозуміли, якими ж ракетами ЗСУ доставили "бавовну" в тимчасово окупований Крим

4701
Протикорабельний комплекс "Нептун", ілюстративне фото довоєнних часів
Протикорабельний комплекс "Нептун", ілюстративне фото довоєнних часів

Намагались розвідати у Дніпрі, але і там у ворога нічого не вийшло

Служба безпеки України заявила, що викрила 62-річну зрадницю "на підприємстві ракетно-космічної галузі", котра передавала росіянам дані про новітні українські розробки у воєнній сфері та про виконання державних оборонних замовлень України.

Хоча СБУ й не розкрила назву підприємства, але навела деякі характерні дані, що можуть дещо "підказати". Наприклад, автори повідомлення вказали, що викрита зрадниця була прихильником "русского міра", відкрито демонструвала свою проросійську позицію та навіть не приховувала, що чекає приходу орків на Дніпропетровщину.

Читайте також: Генштаб ЗСУ повідомив, що удари по аеродромам в окупованому Криму були здійснені далекобійними ракетами

Як натякають працівники спецслужби, і сама затримана мала посаду "на підприємстві ракетно-космічної галузі", і її чоловік та син там працювали також, та були задіяні у розробці й модернізації військового озброєння і ракетної техніки. Так зрадниця і "потрапила в оборот" російської ФСБ у червні 2022 року, для вербування були використані саме її проросійські погляди.

За цими характерними деталями можемо припускати, що російська ФСБ через зрадницю в Дніпрі намагались вивідати зокрема, який же саме тип далекобійних ракет використали ЗСУ для ударів по військовим об’єктам у тимчасово окупованому Криму. Бо ці дані досі лишаються таємницею.

ОТРК "Грім", фото ілюстративне

На початку серпня відбулась "бавовна" на летовищах у Саках, Новофедоровці та Бельбеку, і всі ознаки вказували на те, що це був саме ракетний удар. Минуло більше місяця, і в своїй резонансній статті Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Михайло Забродський лише визнали сам факт, що для доставки "бавовни" у тимчасово окупований Крим було використано саме далекобійні ракети.

А от про який саме тип мова – досі лишається невідомим: ATACMS, доопрацьований "Нептун" чи все ж ОТРК "Грім".

Протикорабельний комплекс "Нептун", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Генератор бавовни: бійці ЗСУ розповіли як працюють з тактичного ракетного комплексу "Точка-У" по рашистах (відео)