xcounter
#

"НАРП" завершив ремонт "повітряного танкера" Іл-78 для ВПС Пакистану

1645
Перший відремонтований паливозаправник Іл-78 ВПС Пакистану
Перший відремонтований паливозаправник Іл-78 ВПС Пакистану

Контракт на ремонт цього літака Миколаївський авіаремонтний завод отримав у червні 2020 року

ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" (входить до складу ДК "Укроборонпром") успішно завершив капітальний ремонт та модернізацію першого з пакистанських літаків-паливозаправників Іл-78.

Як відзначили в прес-службі ДК "Укрспецекспорт", відповідні роботи виконувалися в рамках контракту, укладеному у червні 2020 року.

Читайте також: Airbus хоче за два роки створити конкурента для "Авіаліній Антонова"
Іл-78 ВПС Пакистану
Перший відремонтований паливозаправник Іл-78 ВПС Пакистану

"Успішне виконання цього контракту є ще одним підтвердженням високого рівня взаємодії між Україною та Пакистаном у сфері військово-технічної співпраці. Завершуючи його, ми не ставимо крапку, адже попереду в нас ще багато спільних проєктів. І не лише в авіаційній галузі", – відзначив заступник Генерального директора ДК "Укрспецекспорт" Артур Максімов.

Укрспецекспорт
Перемовини між представниками Пакистану та ДК "Укрспецекспорт"

Нагадаємо, раніше "Укрспецекспорт" повідомляв, що контракт 2020 року укладений з Управлінням закупівель Військово-повітряних сил Ісламської республіки Пакистан, має стати першим з низки подібних, з загальною вартістю пакета у понад $30 млн.

Пакістан
Майбутній ремонт пакистанських Іл-78 обговорювався ще під час візиту пакистанської делегації в Україну у липні 2019 року

Так, відомо, що у червні минулого року, під час Міжнародної виставки "Зброя та безпека-2021", прес-служба "Укрспецекспорт" повідомила про укладання другого контракту на капітальний ремонт та модернізацію літака-паливозаправника Іл-78 ВПС Пакистану.

Іл-78 ВПС Пакистану
Один з чотирьох Іл-78 ВПС Пакистану, ілюстративне фото з відкритих джерел

Пакистан має на озброєнні чотири літаки типу Іл-78, які у 2009-2012 роках були придбані в Україні

Читайте також: Національний банк Перу заблокував платежі "Антонову" за літак Ан-178