xcounter
#

Міноборони та НВК "Іскра" домовились про відновлення поставок для Збройних Сил України

2925
Один з цехів підприємства "Іскра", ілюстративне фото з відкритих джерел
Один з цехів підприємства "Іскра", ілюстративне фото з відкритих джерел

Тепер підприємство може відновити роботу за контрактами в рамках ДОЗ, погасити борги по зарплаті та відновити співпрацю з "Укрексімбанком"

Міністерство оборони України та Казенне підприємство "Науково-виробничий комплекс "Іскра"" 31 січня цього року уклали мирову угоду, яка дозволить відновити нормальну роботу підприємства та поставки продукції для Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

РЛС "Фенікс" 80К6КС1 в цеху НВК "Іскра", фото ілюстративне

В Концерні уточнюють – в рамках цієї мирової угоди Міноборони та НВК "Іскра" узгодили строки поставки продукції за державним контрактом із урахуванням технологічного циклу виробництва, порядок фінансування, і також штрафні санкції, якщо підприємство порушить свої зобов’язання.

Читайте також: "Укроборонпром" досі не може розв'язати проблему з боргами держпідприємств

Водночас, керівництво НВК "Іскра" уже 1 лютого 2022 року повністю погасило усі борги по зарплаті перед працівниками. І ці кроки були втілені в рамках антикризового плану, який на початку цього року узгодили між собою представники Міноборони України, Концерну "Укроборонпром" та НВК "Іскра".

Одна зі станцій комплексу РЕБ "Мандат" виробництва НВК "Іскра", ілюстративне фото з відкритих джерел

Укладення мирової угоди з Міноборони України дозволить "Іскрі" продовжити виконання уже наявних контрактів в рамках Держоборонзамовлення для Збройних Сил України.

І також – поновити та розвинути співпрацю із "Укрексімбанком".

Як раніше писав Defense Express, 11 січня 2022 року керівництво НВК "Іскра" заявило, що вимушене призупинити роботу підприємства - Міноборони начебто відмовилось від усіх замовлень

За два дні потому, 13 січня поточного року Міноборони заперечило факт відмови від замовлень, виданих НВК "Іскра". В оборонному відомстві заявили, що суперечка є лише за одним контрактом, де виникла дебіторська заборгованість в 58 мільйонів гривень. А 17 січня цього року оборонне відомство України заявило, що продовжить давати нові замовлення для НВК "Іскра".

1Л220УК "Зоопарк-3" виробництва НВК "Іскра", фото ілюстративне
Читайте також: Ізраїль хоче захиститися "лазерною стіною" від ворожих ракет та БПЛА: коли в країні з’явиться така зброя