xcounter
#

ЛБТЗ дещо більш, ніж за місяць виконав ремонт партії БМП-1 для ЗСУ

1296
БМП-1, відремонтовані на потужностях ЛБТЗ, фото - АрміяInform
БМП-1, відремонтовані на потужностях ЛБТЗ, фото - АрміяInform

На підприємстві також звітують, що в 2021 році уже передали українському війську понад 50 одиниць оновленої бронетехніки

Сьогодні державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу "Укроборонпрому", продемонструвало відремонтовану для Збройних Сил України бронетехніку – п’ять модернізованих танків Т-64 та сім капітально відремонтованих БМП-1.

Як пише видання АрміяInform із посиланням на слова директора ЛБТЗ, підприємство в 2021 році передало Збройним Силам України понад півсотні броньованих машин.

Читайте також: Якщо РФ піде в наступ з Криму, на Одесу та Чернігів - як діятимуть Збройні Сили України
БМП-1 і Т-64, відремонтовані на потужностях ЛБТЗ, фото - АрміяInform

За даними Defense Express, до цього моменту "Львівський бронетанковий завод" за I півріччя 2021 року ЛБТЗ в рамках ДОЗ провів ремонт та модернізацію понад двох десятків танків Т-64 та Т-72 для Збройних Сил України.

Також завод у жовтні 2021 року виконав ремонт до десяти броньованих тягачів середніх БТС-4 з одночасним покращенням їх тактико-технічних характеристик.

Одна із інженерних бронемашин БТС-4, яка пройшла ремонт на Львівському бронетанковому заводі, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Також слід відзначити, що ЛБТЗ проводив ремонт БМП-1 вперше у 2021 році.

Як розповідав Defense Express, "Львівський бронетанковий завод" почав ремонт та модернізацію БМП-1 із оновленням навігаційних систем, системи зв’язку та управління вогнем на початку листопада 2021 року. Таким чином, із оновленням партії БМП-1 ЛБТЗ впорався дещо більше, аніж за місяць.

Корпуси БМП-1 в цеху Львівського бронетанкового заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

АрміяInform також пише, що в 2022 році має відбутись модернізація виробничих потужностей ЛБТЗ, для чого уже проведено тендери та закуплено сучасну техніку на більш ніж 80 мільйонів гривень.

Теоретично, після модернізації "Львівський бронетанковий завод" зможе не лише ремонтувати та модернізувати танки та БМП, а й налагодити власне виробництво бронемашин "Дозор".

Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" на випробуваннях, фото з відкритих джерел
Читайте також: ​Потужна та сумісна з НАТО: В Сухопутних військах продовжують роботу над створенням "бригади майбутнього"