xcounter
#

КБ "Південне, "Південмаш", "Комунар" та "Київприлад" стануть акціонерними товариствами

4194
РН "3eніт-3SL" спроектована КБ "Південне" та зібрана на ПМЗ для програми "Морський старт"
РН "3eніт-3SL" спроектована КБ "Південне" та зібрана на ПМЗ для програми "Морський старт"

Кабінет міністрів України погодився з перетворенням цих державних підприємств, підпорядкованих ДКАУ, в акціонерні товариства, 100% акцій яких належать державі

Український Уряд погодився з пропозицією Державного космічного агентства України щодо реорганізації чотирьох держпідприємств шляхом перетворення з ДП космічної галузі у відповідні акціонерні товариства, 100 відсотків акцій яких належать державі.

Відповідне повідомлення було оприлюднено на офіційній сторінці Віце-прем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Читайте також: Таран пообіцяв відновити роботи по комплексу "Сапсан" у 2022 році

За його словами, мова йде про чотири дуже відомих вітчизняних підприємства: ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля", ДНВП "Об'єднання Комунар", ДП "Виробниче об'єднання "Київприлад" та ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова".

Південмаш
"Південмаш" спеціалізується на серійному виробництві космічних ракет

Згідно з відповідним розпорядженням Кабміну, ДКАУ має вжити всіх необхідних заходів для здійснення перетворення зазначених підприємств галузі. Прийняття цього рішення спрямовано на підвищення ефективності діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки.

ДКАУ
Світлина з офіційного сайту ДНВП "Об'єднання Комунар"

За планом Мінстратегпрому, колишні держпідприємства після трансформації стануть основою нового Ракетно-космічного холдингу "Південний", який, своєю чергою, буде одним зі "стовпів" майбутньої державної холдингової компанії "Аерокосмічні системи України".

Мікросат
ДП "Виробниче об'єднання "Київприлад" займається виробництвом різноманітних складових контролю, автоматики та захисту для продукції космічного, військового та цивільного призначення

Варто також нагадати, що на початку серпня цього року, Уряд України прийняв розпорядження щодо корпоратизації першого з підприємств галузі - ДП "Науково-виробниче об’єднання "Павлоградський хімічний завод".

Читайте також: Коли почне літати "Світляк" та що з цього можуть отримати українські авіакосмічні підприємства