xcounter
#

"Антонов" відправляє ще три двигуни Д-18Т на модернізацію

5376
ТРДД Д-18Т серії 3 на транспортувальному візку / Фото: Dmitry Kanunnikov
ТРДД Д-18Т серії 3 на транспортувальному візку / Фото: Dmitry Kanunnikov

Таким чином за червень 2021 року в ремонт відправлені п’ять двигунів для надважких українських транспортників типу Ан-124 "Руслан" та Ан-225 "Мрія"

Державне підприємство "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") замовило послуги з капітального ремонту та модернізації в серію "3А" авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів Д-18Т серії 3.

Відповідний контракт, за даними сайту державних закупівель ProZorro був укладений держпідприємством з приватною компанією "Мотор Січ" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств") 24 червня ц. р.

Читайте також: "Мотор Січ" почне виготовляти на ХДАВП фюзеляжі для нових гелікоптерів
Контракт між ДП Антонов та АТ Мотор Січ
Контракт між ДП "Антонов" та АТ "Мотор Січ"

Згідно з умовами договору, запорозьке підприємство за $8,4 млн має відремонтувати та модернізувати три двигуни зі строком постачання для виконання робіт у серпні, вересні та жовтні поточного року. Термін виконання робіт не повідомляється.

Один з Русланів Авіаліній Антонова під час перевезення трьох пожежних автомобілів Rosenbauer Panther одним рейсом з Близького Сходу до Центральної Азії на початку липня 2021 року
Один з "Русланів" "Авіаліній Антонова" під час перевезення трьох пожежних автомобілів Rosenbauer Panther одним рейсом з Близького Сходу до Центральної Азії на початку липня 2021 року

Нагадаємо, це вже другій подібний контракт, що був укладений ДП "Антонов" у червні ц.р. Перші два Д-18Т серії 3 на ремонт та модернізацію мають бути відправлені (у серпні та вересні 2021 року) на ДП "Івченко-Прогрес".

Відповідний контракт вартістю $5,6 млн був укладений між держпідприємствами 1 червня ц. р.

Днями Ан-225 перевіз медикаменти для боротьби з Covid-19 в рамках програми SALIS з Німеччини до Намібії
Днями Ан-225 перевіз медикаменти для боротьби з Covid-19 в рамках програми SALIS з Німеччини до Намібії

Варто додати, що Д-18Т один з найпотужніших двигунів такого класу у світі й використовується на транспортних літаках Ан-124 "Руслан" та Ан-225 "Мрія", які наразі дуже активно експлуатуються "Авіалініями Антонова".

Читайте також: Україна починає відроджувати літакобудування: Президент України підписав відповідний Указ