xcounter
#

ЗСУ "заткнули" один з російських "бойових матюгальників", він потрапив під роздачу з HIMARS

7960
Трофейний ЗС-82 на Харківщині, фото ілюстративне
Трофейний ЗС-82 на Харківщині, фото ілюстративне

Машині з "психологічних операцій" не вдалося "перекричати" контрнаступ Сил оборони України

Збройним Силам України вдалося "дістати" один зі зразків російської "психологічної" зброї – радянську "самохідну звукопередавальну станцію" ЗС-82 – втрата цієї машини була зафіксована порталом Oryx 7 листопада.

Втім, якщо пошукати глибше, то можна знайти й першоджерело цього фото – воно було опубліковано на Facebook депутата Харківської міської ради Руслана Агібалова і датується аж 26 вересня.

Читайте також: ЗСУ далі "колекціонують антикваріат", тепер – зенітки часів Сталіна і "бойовий матюгальник"

Це підказує нам, що "бойовий матюгальник" було знайдено, ймовірно, під час наступу ЗСУ на Харківщині на одній з російських військових баз, в яку, скоріше за все, поцілили випущені з HIMARS ракети. Це також, ймовірно, перший факт знищення такої системи на полі бою.

HIMARS Харківщина
HIMARS брав активну участь у "демілітаризації" російських військових баз в Україні

Нагадаємо, що "бойовий матюгальник" (у цьому випадку ЗС-82 на базі БРДМ-2) – це такі собі звукопередавальні станції, які в прямому сенсі має "кричати" на 6 км зі старого магнітофону ВМ-85К, деморалізуючи противника.

Втім, на практиці, судячи з усього, така машина не знайшла якогось ефективного застосування – рашисти із ЗС-82 на Харківщину також притягнули й ЗС-88 на базі БТР-80, але це аж ніяк не допомогло їм під час контрнаступу ЗСУ у вересні й звільненні значної частини окупованої Харківської області.

Читайте також: ЗСУ розгромили 35-у армію рашистів, яка "воювала" гуталіном, туалетним папером і "бойовим матюгальником"