xcounter
#

ЗСУ взяли як трофей черговий рашистський Т-62М, і знайшли йому застосування (відео)

9920
Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел
Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наші бійці зможуть наочно перевірити, наскільки грізним в бою може бути цей архаїчний танк

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – воїни Збройних Сил України на Херсонському напрямку захопили черговий російський танк Т-62М. На відміну від попередніх випадків схоже, що наші захисники хочуть використати цю бойову машину проти її колишніх "власників".

На це можуть вказувати зокрема щедро нанесені опізнавальні знаки, щоб уникнути "дружнього вогню". І схоже, це буде перший трофейний Т-62М на службі ЗСУ, що встигне взяти участь в боях проти рашистів.

Читайте також: Рашисти розконсервували Т-62, бо мають проблеми з відновленням "запасних" Т-72 і Т-80 (відео)

Не будемо виключати, що цей архаїчний танк ворога може знадобитись нашим бійцям для "вогневих нальотів" по ворогу за принципом "кусай та тікай" Але заодно у наших захисників буде можливість наочно перевірити "теоретичні" дані про ефективність цих танків.

Бо з однієї сторони, як відзначав Defense Express в одній із своїх публікацій, рашистський Т-62М із своєю 115-мм гарматою за своєю вогневою потужністю знаходиться "десь посередині" між БМП-3 із 100-мм гарматою та САУ 2С1 "Гвоздика" із 122-мм.

З іншої сторони, самі росіяни мають проблему з укомплектуванням екіпажів для Т-62. Бо якщо для управління цими машинами ще можна перевчити механіків-водіїв із Т-64 та Т-72, то з навідниками – складніше. Бо не на всіх цих танках працюючі далекоміри та справна система управління вогнем, а "тримати в голові" усі поправки та величини коректур – це ще той виклик.

Рашистський Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: "Уралвагонзавод" знайшов "застосування" для рашистських Т-72, з яких украли башту