xcounter
#

ЗСУ послали вслід за російським кораблем командний пункт окупантів на Зміїному

31981
Пуск "Точка-У", ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск "Точка-У", ілюстративне фото довоєнних часів

А ще, схоже, рашисти вирішили втілити свою мрію про "розбомбити Воронєж"

Сьогоднішній ранок можна назвати "ударним" у всіх сенсах. Зокрема, оперативне командування "Південь" повідомило, що Збройні Сили України уразили сили окупантів, розміщені на острові Зміїний – знищено пункт управління та ЗРК "Стрела-10", втрати орків уточнюються, "корабельне угрупування ворога переформатоване у бік зменшення".

Острів Зміїний після захоплення рашистами, супутникове фото компанії Maxar Technologies, березень 2021 року

Окрім того, рашистські ЗМІ повідомляють, що загорівся склад боєприпасів біля російського села Старая Нелідовка Бєлгородської області РФ. Начебто, постраждалих нема, руйнувань цивільної інфраструктури не зафіксовано. Схоже, хтось біля цього об’єкта невдало кинув недопалок. Ворог також зізнався, що "хлопки" після "недопалків" зафіксовані також в Курску і навіть Воронєжє, біля сумнозвісного аеродрому "Балтимор", де до війни базувались рашистські Су-34.

Читайте також: У НАТО "благословили" ЗСУ на удари по військових та логістичних об'єктах на території РФ із західної зброї
Посадка рашистського Су-34 на аеродромі "Балтимор" у російському Воронежі, ілюстративне фото довоєнних часів

На жаль, є також "прильоти" від орків по нашим об’єктам. Рашисти сьогодні зранку о 6:45 завдали повторний ракетний удар по автомобільно-залізничному мосту через Дністровський лиман, котрий сполучає між собою Одесу та Ізмаїл. Цей удар може переслідувати і "глобальну" мету – ізоляцію півдня Одещини як можливого напрямку для наступу орків з "Придністров’я".

Але не можемо виключати, що цей удар переслідував і більш "обмежену" мету – паралізувати наші канали експортної логістики через Придунав’я, котрі (як знаємо з відкритих джерел) продовжують свою роботу та перевалюють наші вантажі в Європу по ріці Дунай.

Інфографіка видання Forbes Ukraine, яка розкриває - скільки нафтобаз рашистів є ще поблизу кордону України та РФ
Читайте також: Ватажок "ПМР" звинуватив Україну у "терактах": які сили армії РФ у Придністров'ї і чи достатньо їх для удару