xcounter
#

ЗСУ отримали запчастини до Т-72Б від Марокко, де є майже сотня таких танків – ЗМІ

5249
Т-72Б сухопутних військ Марокко, ілюстративне фото з відкритих джерел
Т-72Б сухопутних військ Марокко, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ймовірно, САУ CAESEAR для нашої артилерії також були з "марокканського" пакету замовлення

Сполучені Штати Америки переконали уряд африканської країни Марокко передати Збройним Силам України комплектуючі до танків радянського виробництва Т-72Б. Для такої взаємодії був використаний формат "Рамштайн", Марокко входить до переліку країн-учасниць контактної групи по допомозі України. Про це пише видання Le Journal de l'Afrique.

Автори публікації стверджують, що збройні сили Марокко мають "декілька десятків одиниць Т-72Б/БК", придбані у 1999-2001 роках у Білорусі. І що уже в 2015 році державна компанія "Укроборонсервіс" начебто купувала в марокканців запчастини дл танків радянського виробництва.

Читайте також: Україна від Польщі отримала неочікуваний ЗРК на гусеницях, краще радянського "оригіналу"
Т-72Б і M60 сухопутних військ Марокко, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо опиратись на дані довідника The Military Balance 2022, то сухопутні війська Марокко на кінець минулого року мали в своєму розпорядженні 656 танків усіх типів, зокрема 40 одиниць Т-72Б в строю та ще 60 машин цього типу на зберіганні. На такому тлі насправді цілком ймовірним виглядає варіант, що уряд Марокко міг допомогти передачею запчастин до Т-72Б.

Тим більш, як відзначають автори Le Journal de l'Afrique, Марокко під час усіх голосувань в ООН стабільно голосує "за" підтримку територіальної цілісності України. І навіть більш того – стверджується, що Франція постачала ЗСУ самохідні артустановки CAESEAR не із власної наявності, а із пакету замовлення саме для сухопутних військ Марокко.

Т-72Б сухопутних військ Марокко, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Партія американських БТРів M1117 вже на підході: "південний коридор" постачань озброєння запрацював