xcounter
#

ЗСУ отримали в дар німецький аналог Мі-2 для евакуації поранених

6921
Німецький вертоліт Bo-105, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецький вертоліт Bo-105, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тепер цілком можемо жартувати і про те, що наші волонтери здатні дістати для війська навіть авіацію

Збройні Сили України отримали в дар "демілітаризовану" версію німецького легкого вертольота Bo-105. Цю гвинтокрилу машину наші захисники зможуть використати для евакуації поранених, тим більш що Bo-105 має відповідну маневреність та рампу для нош з пораненими.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів підприємець Олександр Громико, котрий (за його словами) власне й передав цей гвинтокрил для ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ використали музейні бронемашини для захисту Києва від рашистів (фото)

Вертоліт Bo-105 – це по суті німецький аналог нашого Мі-2, і за функціоналом, і за часом виробництва. Серійне виробництво стартувало в 1970 році та тривало до 2001 року.

Усього було вироблено близько 1200 машин усіх військових та цивільних модифікацій. Основним експлуатантом був німецький бундесвер, який вивів із експлуатації останні Bo-105 лише в 2019 році. Виробником був німецький концерн Messerschmitt-Bölkow-Blohm.

Німецький вертоліт Bo-105, ілюстративне фото з відкритих джерел

Гвинтокрил Bo-105 використовувався в ударній, розвідувальній та санітарній версіях. В якості ударного Bo-105 може брати до 500 кг бойового навантаження, передбачено два вузли підвіски для озброєння, на які можна було прикріпити до 8 протитанкових ракет TOW.В якості санітарного – може брати на борт до 4 поранених бійців на ношах, екіпаж – 2 особи.

Втім, незалежно від марки вертольота, та особи, що передала цю машину для ЗСУ, маємо привід пожартувати – наші волонтери настільки ефективні, що здатні дістати для війська навіть авіацію.

Німецький вертоліт Bo-105, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Для чого рашистам знадобились вертольоти-"літаючі лімузини" Ми-35МС