xcounter
#

ЗСУ отримали партію відремонтованих шляхопрокладачів БАТ-2

6602
Інженерна машина БАТ-2 ЗСУ, відремонтована на потужностях "Укроборонпрому"
Інженерна машина БАТ-2 ЗСУ, відремонтована на потужностях "Укроборонпрому"

За деякими даними, в строю ЗСУ є близько 50 таких інженерних машин

Збройні Сили України отримали від ДП "Харківський автомобільний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", партію відремонтованих шляхопрокладачів БАТ-2.

Про це повідомляє прес-служба самого "Укроборонпрому".

Читайте також: Збройні Сили України "згадали" про танки-тральщики на базі Т-64А: таку техніку опанували резервісти 95 бригади
Інженерна машина БАТ-2 ЗСУ, відремонтована на потужностях "Укроборонпрому", фото - прес-служба Концерну

Зазначається, що спеціалісти Харківського автомобільного заводу провело на БАТ-2 ремонт агрегатів, гідравлічних систем, інженерного обладнання та ходової частини.

Така техніка була передана підрозділу інженерних військ ЗСУ після проведеної перевірки всіх тактико-технічних характеристик відремонтованих інженерних машин.

Інженерна машина БАТ-2 ЗСУ, відремонтована на потужностях "Укроборонпрому", фото - прес-служба Концерну

Шляхопрокладач БАТ-2 призначений для механізації інженерних робіт при прокладанні колонних шляхів, підготовці та обладнанні позицій підрозділів ЗСУ в районах виконання бойових завдань. Серійне виробництво БАТ-2 стартувало у 1988 році.

За деякими даними, в строю Збройних Сил України є близько 50 інженерних машин БАТ-2. Якщо опиратись лише на відкриті джерела даних, ця інженерна машина до цього моменту "світилась" тільки при завданнях "гуманітарного" характеру. Зокрема – під час гасіння пожеж в Чорнобильській зоні відчуження у квітні 2020 року, або ж під час гасіння пожеж в Луганській області, в зоні проведення Операції об’єднаних сил у липні 2020 року.

Шляхопрокладач БАТ-2 ЗСУ на Луганщині, червень 2020 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Міноборони хоче "перевзути" Т-72 та інженерні бронемашини на гусениці від Т-80