xcounter
#

Як Збройні сили допомагають українцям в боротьбі зі стихійним лихом (відео)

657
Шляхопрокладач БАТ-2 ЗСУ на Луганщині
Шляхопрокладач БАТ-2 ЗСУ на Луганщині

Наразі підрозділи Збройних сил України задіяні одразу у двох операціях - на Луганщині та Західній Україні

Цей рік став «багатим» на стихійні лиха для нашої країни. Так у квітні горіли ліси в Зоні відчуження, нещодавно пройшла руйнівна повінь в західних областях, а зараз горить ліс на Луганщині.

У всіх цих випадках для боротьби з лихами та їх наслідками було залучено спеціалістів та техніку ЗСУ, що стала на варті життя та добробуту мирних мешканців Країни та допомогла підрозділам ДСНС в їх важкій роботі.

Читайте також: Нові вітчизняні всюдиходи "Богун" ДСНС рятують людей на Західній Україні (відео)

Так частини Збройних Сил України, які входять до складу Об’єднаних сил, наразі виконують завдання щодо локалізації та ліквідації наслідків лісових пожеж в Новоайдарському районі Луганської області.

Пожежа

Нагадаємо, пожежа виникла 6 липня на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Площа займання становила близько 50 га. Ліквідація горіння дуже ускладнювалась сильним поривчастим вітром та близькістю до зони бойових дій, що унеможливило застосування авіаційних підрозділів.

Пожежа

За даними ДСНС, унаслідок надзвичайної події 5 людей загинули, ще дев’ятеро – госпіталізовані. Вогонь знищив близько 80 дачних і понад 30 житлових будинків у с. Смолянинове.

Пожежа

Для боротьби зі стихією були залучені військовослужбовці Об’єднаних сил. Завдяки якісній роботі операторів військових БПЛА в режимі онлайн надходить інформація щодо осередків займання, зміни обстановки в районі пожежі, динаміки поширення та напрямку вогню.

БПЛА ЗСУ

«У нас було задіяно п'ять безпілотних літальних апаратів і ми в реальному часі дали картинку підрозділам ДСНС де в них найбільші осередки пожежі. Після цього вся територія була розподілена на зони відповідальності та почалася робота ДСНС по тушінню пожежі», - повідомив військовослужбовець ЗСУ Віталій Чиж.

БПЛА ЗСУ

У визначених зонах та квадратах військові за допомогою спеціальної техніки, зокрема, БАТів (бульдозер на артилерійському тягачі) та ІМРів (інженерна машина розгородження) зробили піщані кордони та локалізували вогонь, чим унеможливили його поширення на інші ділянки та населені пункти.

БАТ-2 ЗСУ

Військові підрозділи працюють цілодобово, періодично замінюючи особовий склад для відпочинку свіжими силами. На даний час до гасіння пожежі залучено 58 одиниць техніки Збройних Сил України та необхідна кількість військовослужбовців. З метою вчасного реагування на оперативну обстановку, визначено резервні підрозділи та техніку, які, при необхідності, будуть негайно задіяні.

БАТ-2 ЗСУ

Також військові допомагають цивільному населенню ліквідовувати наслідки лиха, забезпечують їх питною водою, за необхідності надають медичну допомогу, розчищають заблоковані шляхи та під’їзди.

ЗСУ

Це не єдине місце де українські військові зараз допомагають громадянам України. Так військові інженери оперативного командування "Захід" спільно з Верховинським райавтодором приступили до очищення ділянок, де під час повені були зруйновані мости. Техніка та спеціалісти ЗСУ допоможуть мешканцям західних областей у відновлені знищених під час повені мостових переправ.

Інженерна техніка
Читайте також: Інженерні війська СВ ЗСУ вже третю добу допомагають у ліквідації пожежі у зоні відчуження (відео)