xcounter
#

Нові вітчизняні всюдиходи "Богун" ДСНС рятують людей на Західній Україні (відео)

3202
Всюдихід "Богун" ДСНС під час рятувальної операції у Карпатському регіоні
Всюдихід "Богун" ДСНС під час рятувальної операції у Карпатському регіоні

ДСНС України використовує в боротьбі зі наслідками масштабної повені у Карпатському регіоні українські всюдиходи "Богун"

Нагадаємо, інтенсивні опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. За даними ДСНС, підтоплено близько 200 населених пунктів.

Наразі підрозділи МВС здійснюють евакуацію людей, повітряний та наземний моніторинг, берегоукріплення, відкачування та відведення води. Зокрема, від Державної служби з надзвичайних ситуацій до ліквідації наслідків негоди у західних областях вже залучено понад 300 осіб та 70 одиниць техніки.

Читайте також: Інженерні війська СВ ЗСУ вже третю добу допомагають у ліквідації пожежі у зоні відчуження (відео)

Стала на пригоді українським рятівникам й новітня вітчизняна розробка – всюдихід "Богун", який не боїться води й може плисти наче човен.

Всюдихід "Богун" ДСНС під час рятувальної операції у Карпатському регіоні / Фото: ДСНС

Цей універсальний транспортний засіб розрахований на шість осіб, зокрема двох потерпілих на ношах. Він оснащений кузовом, спеціальним звуковим сигнальним пристроєм, світлодіодними фарами та стробоскопами, відеореєстратором з камерою заднього огляду, монітором і GPS-навігатором, радіостанціями, гідрокостюмами, обігрівачем, бензопилою, мотузками, лебідкою, світлодіодними акумуляторними ліхтарями, аптечкою, каністрами, вогнегасниками, акумулятором, причепом, ношами, інструментами та запчастинами.

Презентація всюдиходів "Богун" закуплених ДСНС

Снігоболотохід "Богун" виготовляється київською компанією ТОВ "Квадро Інтернешнл". Відомо, що 10 жовтня минулого року ДСНС уклало угоду з підприємством про постачання 10 всюдиходів на 28,80 млн грн, які були отримані рятувальними підрозділами на початку цього року.

Презентація всюдиходів "Богун" закуплених ДСНС

Варто додати, що підрозділи МВС в боротьбі зі стихійним лихом використовують й інші технічні новинки. Наприклад, нові французькі гелікоптери Airbus Helicopters H225 (чотири одиниці H225 та Мі-8 доправлені в західні області).

Також для повітряного моніторингу залучені патрульні літаки малої авіації Diamond Державної прикордонної служби України.

Читайте також: Перший гелікоптер Н145 для МВС України помітили в Німеччині (фото)